Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Matt Groening a Simpsnovi / foto: shutterstock

Matt Groening, tvůrce Simpsonových, se vrací s novým seriálem

Americký kreslíř, scenárista a producent Matt Groening se vrací. Po úspěšných animovaných seriálech Simpsonovi a Futurama přichází s příběhem o středověké princezně se slabostí pro alkohol.

Animovaný seriál Simpsonovi patří k nejúspěšnějším televizním pořadům vůbec a jejich tvůrci Mattu Groeningovi přinesl celosvětovou slávu. Žlutá rodinka Simpsonových se poprvé objevila na televizních obrazovkách již v roce 1987, a to jako dvouminutový skeč v Show Tracey Ullmanové. Samostatný seriál vznikl až o dva roky později a díky svému úspěchu byl časem přesunut do hlavního vysílacího času.

Úspěch měl i další Groeningův seriál, komediální sci-fi s názvem Futurama. Ten byl vysílán nejprve na stanici Fox – stejně jako Simpsonovi – a později na Comedy Central. Nyní přichází Matt Groening s dalším animákem, který se bude vysílat začátkem příštího roku.

Tentokrát však nepůjde o sondu do života průměrné americké rodinky, ani o sci-fi z daleké budoucnosti. Desetidílný seriál s názvem Disenchantment se odehrává ve středověku. Hrdinkou příběhu je princezna Bean, milovnice alkoholu, žijící v zanedbaném království jménem Dreamland. Ve světě plném obrů, trolů a jiných podivných bytostí ji budou doprovázet dva věrní přátelé – elf Elfo a princeznin osobní démon Luci.

Bude mít nový seriál stejný úspěch jako Simpsonovi?
Bude mít nový seriál stejný úspěch jako Simpsonovi?

Matt Groening tvrdí, že Disenchantment pojednává o životě a smrti, ale i o lásce a sexu. Seriál zároveň bude i návodem, jak se zasmát i ve světě plném utrpení, nehledě na mínění druhých.

Představitelé vysílací sítě dodávají, že diváci se mohou těšit jak na Groeningův typicky kousavý humor, tak i na komické příhody ústřední trojice.

Hlavní hrdince propůjčí hlas komediální herečka, malířka a spisovatelka Abbi Jacobsonová, známá ze seriálu Broad City. V dalších rolích se pak objeví oscarový herec a scenárista Nat Faxon (Elfo), komik Eric Andre (Luci) či herci ze seriálu Futurama John DiMaggio, Billy West a Maurice LaMarche.

Matt Groening, tvůrce Simpsonových, se vrací s novým seriálem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!