Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kiss / foto: LiveNation

Přijedou Kiss i Judas Priest

Příznivci metalu a glam rocku si letos v červnu a červenci užijí. Do České republiky zavítají dvě hudební legendy vyznávající rychlé rify - Kiss a Judas Priest!

Kiss nestárnou

magazin.cz
Legenda světového glam rocku a jedna z průkopnických kapel hororově pojaté bombastické jevištní show odstartovala svou hvězdnou dráhu v roce 1973 v New Yorku. U jejího zrodu stáli zpívající basista Gene Simmons  a zpívající kytarista Paul Stanley. Oba jsou potomky židovských rodin uprchnuvších před nacismem ze střední Evropy. Pročež občasná obvinění, že dvojice písmen S v logu kapely, připomínající blesky, má být reminiscencí znaku SS, jsou zcela absurdní.

Skupina od počátku razila jasný a hmatatelný styl i image. Hudba se pohybovala na rozhraní glam rocku a dobového hard rocku s jednoduchými údernými slogany. Členové kapely používali výrazný make up, kostýmy a bombastickou jevištní show. Vodítkem byla jak prezentace New York Dolls a Alice Coopera, tak Simmonsova zamilovaná komiksová literatura.

Po několika personálních změnách se v roce 1996 kapela znovu sešla v původní sestavě. V Praze zahrají 6. června.

Judas Priest přivezou speciální show

magazin.cz
Judas Priest, pocházející z anglického Birminghamu, se dali dohromady v roce 1970, ovšem až v roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford, aby nahradil Alana Atkinse. Ozdobeni kůží a řetězy se do povědomí fanoušků dostali již svým debutovým počinem Rocka Rolla.

Nejsilnější sestava Judas Priest se v Čechách ukázala v rámci svého reunionu poprvé v červnu roku 2004. Členové kapely obnovili osobní i profesionální vztahy v roce 1999.

Na letošním tour kapela oslaví 33. výročí své existence a vše nasvědčuje i vydání nové desky. Pracovní název zní Nostradamus a je ve fázi dokončování. Hovoří se také o speciální show, ušité na míru právě pro tyto ostřílené metalové legendy. U nás zahrají v Ostravě 17. června a v Liberci 3. července.


Kiss, 6.6. 2008, Praha, O2 Arena, vstupné 990 - 1 690 Kč, k dostání na prodejních místech Sazka a.s. nebo na www.sazkaticket.cz

Judas Priest, 17.6. Ostrava ČEZ Arena (vstupné 790 - 990 Kč), 3.7. Liberec Tipsport Arena (vstupné 890 Kč), vstupenky na www.ticketpro.cz

Půjdete se podívat?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15