Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pitt & Clooney / foto: shutterstock

Hollywoodské hvězdy - když jsou přáteli na obrazovce i v reálném životě

Natáčení filmu či seriálu často bývá pro herce jen další z řady pracovních příležitostí, políčkem v životopise a finančním příjmem. Ovšem někdy jsou mezi nimi sympatie takové, že profesionální vztah přeroste v přátelství.

Občas však kolegy sblíží natolik, že si vzájemně dopomáhají k rolím, nebo jdou jeden druhému na svatbě za svědka. Víte, co spřátelilo Brada Pitta a George Clooneyho či Drew Barrymorovou a Cameron Diazovou? A odkud se vlastně znají Ben Affleck a Matt Damon?

Brad Pitt a George Clooney – Dannyho parťáci

George Clooney a Brad Pitt se seznámili v roce 2001 při natáčení filmu Dannyho parťáci (Ocean's Eleven). Známé hollywoodské přátelství začalo docela nevinně; Clooney a Pitt se na place předháněli v tom, kdo řekne lepší vtip.

Oba herci posléze iniciovali vznik organizace Not on Our Watch – společně s Donem Cheadlem, Mattem Damonem, Davidem Pressmanem a Jerrym Weintraubem –, která se zabývá otázkou porušování základních lidských práv ve světě. Brad Pitt si rovněž zahrál malou roli v režisérském debutu George Clooneyho Milujte svého zabijáka (Confessions of a Dangerous Mind, 2002).  Pravé přátelství…

Jennifer Anistonová a Courteney Coxová – Přátelé

Herečky Jennifer Anistonová a Courteney Coxová se setkaly v roce 1994 při natáčení kultovního komediálního seriálu Přátelé (Friends, 1994–2004). Obě si od samého počátku byly velmi sympatické a brzy se z nich staly přítelkyně. To potvrzuje i fakt, že Anistonová se v roce 2004 stala kmotrou Coxové dcery Coco. I když sitcom po deseti sezonách skončil, umělkyně zůstaly v kontaktu a občas si spolu též zahrají.

Drew Barrymoreová a Cameron Diazová – Charlieho andílci

Přestože herečky se před kamerou setkaly již dříve, toto známé hollywoodské přátelství se zrodilo až při natáčení snímku Charlieho

andílci (Charlie's Angels, 2000). Barrymoreová a Diazová jsou si dokonce natolik blízké, že šla jedna druhé za družičku. Brad Pitt a George Clooney se ještě mají co učit…

Ben Affleck a Matt Damon – Dobrý Will Hunting

Matt Damon a Ben Affleck jsou přáteli již od dětství, oba totiž vyrůstali v massachusettském Bostonu. Jejich přátelství stmelilo natáčení filmu Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting, 1997), k němuž bostonští rodáci mimo jiné napsali scénář. Oba herci dodnes spolupracují; kromě toho, že se často setkávají před kamerou, byli také producenty cyklu Project Greenlight (2001–2015), v němž začínající filmaři měli příležitost natočit první snímek.

Seth Rogen a James Franco – Machři a šprti

Oba herci začínali v seriálu Machři a šprti (Freaks and Geeks, 1999–2000), kde se také spřátelili. Od té doby se Rogen a Franco objevili v několika filmech, např. Interview (The Interview, 2014) či Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End, 2013). Právě v druhém zmiňovaném snímku si zahrál i Jason Segel, který taktéž patřil k hercům z Machrů a šprtů.

Hollywoodské hvězdy - když jsou přáteli na obrazovce i v reálném životě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!