Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Archiv

Eminem spisuje peprné memoáry

Rapper Eminem, pro něhož je označení skandální něco jako pochvala, plánuje návrat do světel reflektorů. Ne sice prostřednictvím nového alba, nýbrž knihy. Nepůjde ale o beletrii, nýbrž o umělcovy memoáry.

Pro všechny Eminemovy fanoušky – pokud mu ještě nějací zbyli – to bude dozajista velmi poutavé čtení. Blonďatý výtržník s nabroušenou vyřídilkou se v ní totiž hodlá odkopat a návdavkem přihodit něco básní, kreseb, úryvky z deníků a další atraktivní materiál.

Čekání  na podzim
Nakladatelství Dutton Books, které knihu vydá, se nechalo slyšet, že půjde o spisek stejně upřímný a necenzurovaný, jako je sám autor. Očekávat prý můžeme „okno do Eminemových názorů, stinných stránek a jeho lásky k dceři“.

Kniha Eminem: The Way I Am dosud není dokončena a na pultech by se měla objevit tento podzim. A my se můžeme jen dohadovat, zda se kdy tento titul dočká českého překladu. Bylo by to nepochybně velmi veselé čtení. Pokud někdo už zapomněl, tenhle člověk se proslavil zejména silně násilnými a přisprostlými texty svých skladeb, v nichž mimo jiné vyhrožoval své matce smrtí, nazýval ji nepěknými jmény a vůbec kolem sebe plival nadávky tak jadrné, že by i hostinský Palivec zbledl závistí.

Také básník a herec
Nebude to ostatně poprvé, co se Eminem, vlastním jménem Marshall Mathers, pustil do sepisování knih. V roce 2002 spatřila světlo světa jeho kniha básní nazvaná Angry Blonde.

Otázkou zůstává i zda se Eminem ještě někdy pustí do skládání a nahrávání nového materiálu. Zatím posledním albem z jeho diskografie je nijak vřele přijatá kolekce Encore z roku 2004 a od té doby ticho po pěšině. Před touto deskou vydal Em alba The Eminem Show (2002), The Marshall Mathers LP (2000), Slim Shady LP (1999) a Infinite (1996), přičemž slávu a nehynoucí obdiv přísných borců mu vynesla především dvě předposlední.

Špatně si rapper nevedl ani na filmovém plátně, ve snímku režiséra Curtise Hansona 8 Mile ztvárnil víceméně sám sebe.


 

Zajímají vás Eminemovy paměti?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 76