Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Primátorky / foto: raul.cz

V Praze se bude konat 105. ročník legendárních závodů Primátorky

Psal se rok 1910, Rakousko-Uhersko odpočítávalo poslední roky svého fungování, ale Praha vzkvétala. Právě tehdy se do jejího centra umístily poprvé Primátorky – veslařská soutěž.

První ročník tak započal tradici, která trvá, světe div se přes sto let. Přežila první republiku, německou okupaci, socialismus, bláznivé devadesátky i dobu nejnovější.

Když se řeknou Primátorky, každý si představí Vltavu, pražskou náplavku, veslaře, ale také noblesní oblečení a významnou společenskou událost. Tak tomu bude i letos. Legendární veslařské souboje na Vltavě znovu doprovodí snaha o porážku suverénní Dukly, která bude usilovat o 39. vítězství v řadě. Neuvěřitelná série této mužské osmiveslice.

Diváci se ale budou moc těšit na mnohem více

Páteční program bude patřit na Primátorkách studentům, a to nejen těm českým. Na Vltavě totiž české univerzity vyzvou posádky z Německa i Maďarska. O to pikantnější souboj se dá čekat. Kromě závodů osmiveslic si navíc návštěvníci užijí tradiční koncert na pódiu Rádia Wave a po jeho konci večírek na lodi Cargo Gallery. O zábavu bude postaráno!

Nedělní vyvrcholení 105. ročníku Primátorek bude stát za to. Nejen, že budete moci sledovat, zda se Dukle podaří 39. vítězství v řadě, ale také si sami budete moci zaveslovat. K dispozici bude například veslařský trenažer, nebo výuka veslování. Pro rodiče s dětmi je to zajímavá možnost uplatnění pro volný čas svých potomků. Veslování je totiž sport krásný, který navíc procvičí celé tělo. Chybět nebudou ani testovací jízdy nového oficiálního vozu Primátorek Lexus Česká republika a výborné občerstvení. Pražáci atmosféru náplavky samozřejmě dobře znají, ale i ti, kteří v Praze nežijí, by ji měli poznat a nasát. Není vhodnější chvíle, než tradiční český veslařský závod na řece Vltavě s krásným panoramatem Hradčan.

V Praze se bude konat 105. ročník legendárních závodů Primátorky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!