Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dětské knihy / foto: shutterstock

Nejlepší dětské knihy na našem trhu

Už víte, čím odměníte malého školáka za pěkné vysvědčení? Vsaďte tentokrát na kvalitní dětskou knihu, která potěší, zaujme a stane se vítaným společníkem na prázdninových cestách. A jaké knihy momentálně bodují u dětí?

Franklinova létající knihovna: Jen Campbellová

Spolu s drakem Franklinem a holčičkou Lunou vplují malí čtenáři do létající knihovny, ve které na ně čekají krásné knížky plné báječného vypravování. Průvodce a čtenář drak Franklin probudí v dětech lásku ke knihám a touhu po dobrodružných příbězích.

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel: J. K. Rowlingová 

Knížka nahlíží do zákulisí bradavické školy čar a kouzel a poodkrývá tisíciletou letou historii této kouzelnické školy. Dozvíte se, jakými školními osnovami se řídili místní učitelé, jakou sbírku magických artefaktů škola skladovala, nebo návod, jak se ubránit černé magii. Kdo si oblíbil příběhy mladého kouzelníka Harryho, určitě by měl tuto knihu zařadit do své sbírky.

Zvířecí architekti: Daniel Nassar

Nejen lidé dokáží vybudovat zajímavé a originální stavby. Zvířecí svět je také plný kreativních stavitelů, kteří mají od přírody dané, jak svá obydlí stavět. Nepotřebují stavební povolení ani těžké stroje, přesto jejich výtvory často předčí ty lidské. Pokud se zajímáte o přírodu a svět zvířat, dozvíte se spoustu zajímavých informací.

Kostík hledá přátele: Pawel Pawlak

Zajímavým způsobem prolíná autor v knize svět živých a mrtvých, ve kterém hraje hlavní roli přátelství mezi malou holčičkou Rozárkou a osamělou kostřičkou Kostíkem. Kniha je určena dětem od 3 let a lze na ni jemnou formou vysvětlit problém odchodu milované osoby nebo oblíbeného zvířátka.

Odd a mraziví obři: Neil Gaiman

Dobrodružný příběh z období Vikingů o putování malého Odda, který opouští rodnou vesnici po neshodách s otčímem. Na své cestě čelí mnoha zkouškám a nástrahám, společníky mu však dělají neobyčejná zvířata. Ta jsou ve skutečnosti zakletými severskými bohy, které má Odd osvobodit.

Nikdyuš: Jessica Townsendová

Tajemný příběh Morrigan Crowové, který je plný magie a záhad. Hlavní hrdinka je totiž prokletá a má v den svých jedenáctých narozenin zemřít. Aby se tak nestalo, zavede ji průvodce Jupiter do světa Nikdyuš, ve kterém musí překonat mnohé překážky, zvládnout nelehké zkoušky a objevit svůj mimořádný talent. Kdo rád čte příběhy Harryho Pottera, bude nadšený i dívčí hrdinkou Morrigan.

Senzační sbírka zvířat doktora Proktora : Jo Nesbo

Zvídavý doktor tentokrát pátrá po příšerách a zvířatech, jejichž existence má být utajena a skryta. On se však nevzdává a sestavuje seznam těch nejděsivějších, se kterými se jednou možná setkáte i vy. Autor převážně severských detektivních příběhů boduje i v dětské literatuře.

Zápisky z Rosewoodu - Princezna v utajení: Connie Glynnová

Svět aristokratů a princezen odkrývá knížka, ve které se dvě kamarádky záměrně vymění, aby si vyzkoušely roli té druhé. Lottie jako obyčejná holka vstupuje do světa horních deseti tisíc a poznává krásu a výhody života na výsluní. Když se ale setká i s opačnou stránku plnou intrik a tajností, už jí tento svět tolik lákavý a vzrušující nepřipadá.

Tajemství starého domu: Ladislav Csurma

Komiksový příběh plný dobrodružství, akce i zábavy, ve které se partička dětí ocitá v minulosti mezi dinosaury, piráty i na tajemném středověkém hradě. Úkolem dětí je vyřešit podivná tajemství a hlavně se v dávných časech neztratit.

Timeless – Zachránci nového času: Armand Baltazar

Fantasy četba pro starší děti, kteří mají rádi napětí a tajemno. Třináctiletý Diego se v den svých narozenin dozví, že zdědil tajemné nadání po svém otci, geniálním vynálezci, kterého vzápětí unesou. Vše se odehrává ve světě plném robotů, dinosaurů a futuristických domů, který vznikl po Srážce časů. Zachrání Diego svého otce a unikne tajemným nájezdníkům?

Valentýnka a narozeniny: Ivana Peroutková

Příběhy holčičky Valentýnky, malé průzkumnice a snílka, která zažívá různá dobrodružství se svými třemi kamarády. Ta však ne vždy dopadnou podle jejích představ. Naštěstí jsou tu pro ni rodiče, babička s dědou i pes Hugo, kteří jí vždy podají pomocnou ruku.

Gerda, příběh velryby: Adrián Macho

Poznejte krásu a rozmanitost podmořského světa, kterým vás provede velryba Gerda. Ta se jednoho dne ocitne sama bez své rodiny a osamoceně bloudí oceánem. Setkává se s novými přáteli a zjišťuje zajímavosti z jejich života. Seznamte se i vy s fascinujícím světem kosatek, tučňáků, racků či chobotnic.

Nejlepší dětské knihy na našem trhu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!