Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Visací zámek / foto: Hrady CZ

Festival Hrady CZ nabízí spojení moderní hudby s prostředím historických hradů v naší zemi

Již za necelý měsíc odstartuje šňůra jednoho z nejoblíbenějších festivalů u nás. Ten již 14. rokem boduje u fanoušků hlavně výběrem těch nejlepších kapel tuzemské hudební scény, atraktivním prostředím i perfektní organizací.

Na co speciálního se mohou návštěvníci pěti českých, dvou moravských a jednoho slezského hradu těšit letos?

Tahouni a nováčci

V přehledu potvrzených kapel najdete jak festivalové stálice v podobě Divokýho Billa, Tomáše Kluse, Mandrage či Rybiček 48, tak kapely a interprety, kteří si zde zahrají poprvé. Konkrétně se jedná o zpěvačku Lenny, kapely Škwor, Slza nebo Jelen. Programy festivalů na jednotlivých hradech se mírně liší, a tak vás někde překvapí třeba oblíbená slovenská kapela Horkýže Slíže, jinde Pražský výběr, J.A.R. nebo Monkey Business. Hudebníků je opravdu mnoho, program je sestaven jak pro současnou mladou generaci, tak i pro postarší obecenstvo, které potěší třeba Ivan Mládek nebo skupina Visací zámek. Nemusíte se bát, že prošvihnete koncert své oblíbené kapely, organizace festivalu má přesně daný harmonogram jednotlivých vystoupení, při kterých se na dvou pódiích střídají účinkující. Pódia jsou postavena vedle sebe, takže odpadá zdlouhavé přebíhání po areálu, a také se nestane, že hrají dvě kapely najednou a vzájemně se ruší.

Národní památkový ústav podporuje zájem o historii

Díky spolupráci s Národním památkovým ústavem budou mít i letos návštěvníci festivalu Hrady CZ možnost vždy v sobotu uskutečnit prohlídku historického hradu zdarma. Budou si moci vybrat z klasických prohlídkových okruhů, a tak kromě hudebního zážitku získají také cenné informace a poznatky z našich dějin, dýchne na ně romantika starobylých komnat a salónků a zjistí nějaké zajímavosti ze života dřívější šlechty. Příjemná atmosféra panuje také v podhradí. Pozorovat západ slunce za poslechu oblíbené skladby a vnímat panorama blízkého hradu s okolní přírodou navozuje jedinečný pocit spokojenosti a radosti ze života.

Festivalový hotel v podobě VIP kempů

Pro náročnější návštěvníky zvyšují organizátoři neustále úroveň nabízených služeb. Nechce se vám tahat s těžkými zavazadly? Nemusíte, když si dojednáte ubytování v takzvaném VIP kempu PLUS, což je letošní novinka. Čeká vás tu již postavený stan, v něm dvě karimatky a dva spacáky. Sprchy a splachovací toalety jsou samozřejmostí, stejně jako obchod s potravinami či úschovna kol. To vše najdete ve VIP kempech. Kdo by si však chtěl vychutnat festivalovou atmosféru jako za starých časů, má možnost zakempovat v klasickém stanovém městečku, které je pro návštěvníky samozřejmě zdarma. Festival nezaostává ani technologicky. Pro letošní rok byl v areálech posílen signál telefonů a datových služeb, nebudou chybět ani Wi-Fi zóny či nepostradatelný bankomat.

Doprovodný program a zvýhodněná rodinná permanentka k Mezinárodnímu dni dětí

Kromě koncertů oblíbených kapel si můžete užít i spoustu zábavy díky pestrému doprovodnému programu. Ten odstartuje už v pátek tradiční a oblíbený hradní karneval spojený s vyhlášením nejlepší masky. Dále si můžete poslechnout vítěznou kapelu talentové soutěže Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ, která se letos konala poprvé. Přihlásilo se do ní celkem sedmdesát kapel, do finále jich v každém regionu postoupilo pět a díky facebookovému hlasování byla vybrána ta nejlepší, která se předvede a zahraje na Hradech CZ. Festival myslí také na rodiny s dětmi, pro které jsou připraveny dětské koutky, fotokoutky i různé sportovní aktivity. K Mezinárodnímu dni dětí je k dispozici dokonce zlevněná rodinná vstupenka, a tak máte možnost si za přijatelnou cenu užít pořádnou dávku muziky a zábavy se svými nejbližšími.

Festival Hrady CZ nabízí spojení moderní hudby s prostředím historických hradů v naší zemi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!