Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děsivý žralok / foto: shutterstock

Filmy, které vás připraví na letní dobrodružství

Pokud před sebou máte letní dovolenou a máte rádi dobrodružství, můžete se inspirovat dechberoucími filmy, které vás doslova naplní adrenalinem a očekáváním, zdali něco podobného nezažijete na vaší cestě.

Hadi v letadle (Snakes on a Plane, 2006)

Tak trochu klasika ve svém žánru se Samuelem L. Jacksonem v hlavní roli rozhodně není ideálním filmem, pokud za odpočinkem cestujete letadlem. Snímek režiséra Davida R. Ellise Hadi v letadle (Snakes on a Plane, 2006) líčí příběh agenta FBI Nevilla Flynna (Jackson), jenž musí dopravit důležitého svědka z Havaje do Los Angeles. To mu však vysoko nad zemí zkomplikují agresivní jedovatí hadi. Flynn, pasažéři i posádka se tak ocitnou v kovové pasti plné zabijáckých plazů.

 

Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision, 1996)

O nic lepší let nemají hrdinové filmu Boeing 747 v ohrožení (Executive Decision, 1996) režiséra Stuarta Bairda. Snímek, ve kterém si zahráli např. Kurt Russell, Steven Seagal či Halle Berryová, vypráví příběh důstojníka tajné služby a členů elitního protiteroristického týmu, kteří se snaží zabránit úmrtí milionů nevinných lidí.

Jeden z Boeingů typu 747 byl totiž unesen a míří nad hlavní město, kde má vypustit smrtící jed. Přestože snímek je přehlídkou veškerých žánrových klišé, před odletem na dovolenou vás může – jako většina podobných filmů – trochu vyděsit.

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (Rogue, 2007)

Ani snímek Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (Rogue, 2007) australského režiséra a scenáristy Grega McLeana neoplývá originalitou, avšak nejeden turista po jeho zhlédnutí přehodnotí své plány na dobrodružnou plavbu.

Když se skupina turistů pod vedením sympatické kapitánky vydá po řece do australské divočiny, jejich loď napadne obrovský krokodýl. Vyděšení lidé sice přežijí, ale uváznou na malém ostrůvku uprostřed řeky. Hladina vody stoupá nebezpečně rychle a krokodýl je stále agresivnější a troufalejší.

47 metrů (47 Meters Down, 2016)

Britský snímek 47 metrů (47 Meters Down, 2016) je poměrně čerstvou novinkou režiséra Johannese Robertse a na rozdíl od předchozích snímků je o něco vydařenější. Když se Lisa (Mandy Moorová) rozejde s přítelem, vydá se – i se sestrou Kate (Claire Holtová) – na dobrodružnou cestu do Mexika.

Sestry plánují potopit se v kovové kleci pod hladinu oceánu a pozorovat velkého bílého žraloka. Během jejich dobrodružství však dojde k nehodě: Klec se odtrhne od lodi a s oběma sestrami zamíří ke dnu, a to rovnou mezi nebezpečné mořské zabijáky.

Dokonalý únik (A Perfect Getaway, 2009)

Ve snímku Dokonalý únik (A Perfect Getaway, 2009) nám režisér David Twohy představuje Cliffa (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich), mladý manželský pár, který tráví své líbánky cestováním po havajských ostrovech.

Jejich idylu však naruší zpráva o brutální vraždě jiné dvojice a následné seznámení s dalšími dvěma páry, s Nickem (Timothy Olyphant) a Ginou (Kiele Sanchezová) a s Kalem (Chris Hemsworth) a Cleou (Marley Sheltonová). Postupně se situace začíná vyhrocovat, neboť v odlehlé havajské divočině najednou působí každý člověk jako potenciální hrozba. Věřit se nedá nikomu, neboť vrahem může být kdokoli.

Filmy, které vás připraví na dobrodružství

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!