Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba 2019 / foto: shutterstock

Budete se brát? Svatební trendy pro letošní rok

Plánujete letos svatbu? Přijměte první gratulaci, tento rok je ideální na to do toho konečně praštit. Abyste těch gratulací mohli ale přijímat více, začněte plánovat a rozmýšlet co nejdříve. Příprava hezkých pár měsíců zabere.

Pokud začínáte přemýšlet, v jakém stylu vaši svatbu pojmete, začínáte tím správným tématem. Rádi vám v tom pomůžeme. Paradoxně ještě stále velké množství nevěst volí klasiku našich maminek a babiček. Střední až velká svatba v kruhu rodinném s pár přáteli na večerní párty. Pokud vám z této představy ale nepříjemně mrazí po celém těle, můžete vyzkoušet svobodu v podobě boho styl nebo syrovost industrialu. Co že se vlastně pod těmito názvy skrývá?

Boho styl ve spojení s přírodou

Boho styl neboli bohémský styl klade důraz na uvolněnost a spojení s přírodou. Svatba se obvykle koná na zahradě, na louce nebo v lese, zkrátka v přírodě. A jejím hlavím krédem je svoboda a spojení s přírodou. Svatebčané jsou bosi nebo lehce obuti, nevěsta má rozpuštěné vlasy s věnečkem na hlavě a jednoduché bílé či krémové romantické šaty obvykle s trochou krajky. Ženich může dorazit klidně ve lněných kalhotách vyrolovaných nad kotníky, aby si je neurousal a bez vázanky. Večerní párty při svíčkách má také něco do sebe. Jen upozorněte předem pozvané svatebčany, co se na ně chystá. Není smutnější pohled než na vyšňořené rodiče novomanželů bojující v honosných a drahých robách s ostružiním.

 Je libo industrial?

Industrial styl staví na kontrastech. Představte si nevěstu oblečenou v něžných bílých šatech v prostředí staré uzavřené tovární haly nebo železničního depa. Možná vás to překvapí, ale právě tento kontrast vytvoří dechberoucí atmosféru. Doplňky a dekorace volte v odstínech růžové, hnědé či šedé, stěny budovy doplňte různými zamilovanými světelnými nápisy a vzkazy doplněné o prvky ze dřeva nebo kovu. Taková večerní párty s přáteli v jemně nasvícené uzavřené továrně, to teprve síla. Vyzkoušejte, pokud nevěříte.

Punkrock’s not dead

Milujete jízdu na motorce, kdy vám vítr češe vlasy? Pokud tedy ještě nějaké máte. Máte rádi pořádnou muziku, svobodu a tak jste tak trochu rebel? Přesvědčte svoji drahou polovičku ke svatbě ve stylu punkrock. Můžete ji utěšit, o princeznovské bílé šaty nepřijde. Jen k nim místo závoje přidá koženou či riflovou bundičku a na nohy tenisky nebo kanady. A rázem jsme úplně jinde. Nevěsta může odhalit své tetování a svůj outfit doplnit prsteny a šperky či dalšími doplňky v černé a rudé barvě. Účes je absolutně svobodný, pokud má vaše drahá ráda rozpuštěné vlasy nebo si chce nechat udělat romantické lokýnky, či nechce rozmotávat oblíbené dredy, ponechte jí volnost. Ale pozor lebky jako dekorace už jsou přes čáru. Nezapomeňte, že se jedná o svatbu, ne pohřeb.

Budete se brát? Svatební trendy pro letošní rok

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!