Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elvis na poštovní známce / foto: shutterstock

Elvis stále táhne

Od smrti Elvise Presleyho uplynulo už 42 let, přesto jsou jeho písně stále populární. I z toho důvodu jsou občas vidět jeho dvojníci. Někteří z nich dokáží udělat i parádní show.

Elvis Aaron Presley se narodil ve velmi chudých poměrech v roce 1935. Dětství prožil v období druhé světové války, která sice území Spojených států nijak nezasáhla, ale k omezení chudoby Presleyových rozhodně nepřispěla. V padesátých letech se však Elvis stává doslova celebritou a poblázní miliony fanoušků. Jeho nenapodobitelný pohyb pánví, účes s patkou, kotlety i ozdobné bílé kostýmy s širokým pásem způsobil doslova revoluci. Už za jeho života se stal legendou. O to více truchlil svět, když se dozvěděl o smrti tohoto zpěváka. Stalo se tak 16. Srpna 1977 v jeho domově zvaném Graceland. Dům se okamžitě stal poutním místem pro miliony fanoušků, kteří sem jezdí z celého světa každý rok. Někteří přijíždějí v elvisovských kostýmech a účesech. Mnozí z nich se dokonce i živí pózováním v Elvisově podobě, například v Las Vegas. A najdou se i tací, kteří v jeho podobě dodnes zpívají a dokáží udělat pořádnou show.

Král Rock and Rollu v Čechách a na Moravě

Elvisovská show proběhla minulý týden i u nás, konkrétně ve středu 20.11.2019 v pražském divadle Hybernia a o dva dny později i v brněnském Sono centru. Anglický umělec, který si říká Lee Memphis King, nejenže napodobil Elvise hlasově i vizuálně, ale i jeho doprovodná kapela a světelná show excelovaly. Člověk se vrátil jakoby o padesát let zpátky a nasával atmosféru Rock and Rollu. Zazněly největší hity jako Heartbreak Hotel, nebo Are You Lonesome Tonight. Kromě hudebníků s klasickými nástroji (kytara, bicí, syntezátor, baskytara) s sebou „falešný Elvis“ přivezl i dvě doprovodné zpěvačky a dechové trio.

Elvis Presley stále táhne, protože i tento jeho dvojník Lee Memphis King dokázal zaplnit dvě celkem velké koncertní sály a za nemalé vstupné. Jak je vidět, o hudbě rozhodně neplatí, že co je staré, to je horší, než to nové.

Elvis stále táhne

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!