Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Beverly Hills 90210 / foto: Shutterstock

Hvězdy z Beverly Hills 90210: co dělají dnes?

Jak vypadají idoly někdejších teenagerů, hvězdy z plakátů v dívčích i chlapeckých pokojících? A co vlastně dělají, navázali na svou slávu z populárního seriálu, nebo v branži skončili?

Veleúspěšný seriál producenta Aarona Spellinga se natáčel a vysílal za oceánem dlouhých jedenáct sezón. Dramatické osudy Brandona, Sylaba, Kelly, Brandy, Donny, Steva, Davida a Andrey jsme sledovali se zatajeným dechem a žasli nad jejich životními eskapádami.

 

Jejich příběhy byly naplněny láskou, sexem, zlomenými srdci, tragédiemi, rodinnými zvraty, drogami, z někdejších středoškoláků se před našima očima měnili v dospělé a zodpovědné lidi s normálním (někdy méně, někdy více) zaměstnáním. Jenže co se s nimi, pochopitelně s herci, stalo pak, po skončení série?

 

Vydali jsme se po jejich stopách a zjistili jejich životní příběhy. Tady jsou.

 
Jason Priestly
magazin.cz

Tehdy: hodný chlapec Brandon Walsh, chytrý a přičinlivý studentík se samými jedničkami, ale také s okouzlujícím chlapeckým šarmem a neodolatelným kouzlem pro ženy a dívky všeho věku, rasy a vyznání. Zástupce studentů ve školním senátu, později novinář, vždy lamač srdcí. Brandon se nakonec rozhodl opustit Beverly Hills a zmizet za prací do Washingtonu.

Nyní: Spolu s manželkou Naomi Lorde vychovává dceru Ava Veroniku. Na svatbu mu přijela řada kolegů ze seriálu, asi byl opravdu oblíbený… Hrál režíroval i produkoval několik filmů, objevil se i v řadě seriálů, například Beze stopy nebo Jump Street. Jeho největším koníčkem je kočírovat silná a rychlá auta, závodil v několika automobilových seriálech, spolukomentuje také IndyCar pro televizi ABC. Při tréninku se také vážně zranil, když ve více než 200kilometrové rychlosti narazil do zdi.

 
Luke Perry
magazin.cz

Tehdy: Temný a tajemný, takový byl v jeho podání Dylan McKay, ovšem zároveň žádný odpudivý kentusák, naopak, pro ženy byl vždy velezajímavý. Žádný vzorný student, rozhodně rebel, kterému to nejvíce sluší za volantem veterána nebo za řidítky našlapané mašiny. Prachaté, ale osamělé dítě, a ty jeho lásky… Nejdříve Brenda, potom Kelly, pak Toni a zase Kelly.

Nyní: Rozvedený otec dvou dětí, Jacka a Sophie. Se svou seriálovou láskou Kelly si ještě párkrát zahrál v jiném seriálu. Miniaturní roličku si vystřihl ve sci-fi hitu Luca Bessona Pátý element a objevil se jako Luke Perry i v jedné epizodě Simpsonových. Vedle filmu a televize pracuje i na divadelních prknech, střihl si roli na Broadwayi a hraje i v Londýně.

 
Jennifer Garth
magazin.cz

Tehdy: No potěš, jakmile se objevila na scéně, klukům se podlamovala kolena. Oslnivá Kelly Taylor, hvězda všech školních večírků, blonďatá kráska v úžasných šatičkách. Pak ale dostala její postava i další rozměr, když prošla několika osobními dramaty - znásilnění, drogy, amnézie… A jak jinak, prošla i hodně náručemi, prožila si lásku s Brandonem, Dylanem i Mattem.

Nyní: Skvěle tancuje a zúčastnila se i americké podoby soutěže, která uspěla i na českých obrazovkách - Když hvězdy tančí. Skončila v ní čtvrtá. Ačkoliv v srdcích fanoušků seriálu je zapsána jako ikona Kelly, která byla provdána za Brandona i Dylana, Jennifer si vzala jiného herce Petera Facinelliho a spolu mají tři dcerky: Luca Bella, Lola Ray a Fiona Eve. Sexy je stále, dvakrát se objevila mezi nejvíc sexy ženami světa magazínu FHM. Je vegetariánka a velká kamarádka se zlou seriálovou Valerií, tedy herečkou Tiffani Thiessen.

 
Ian Ziering
magazin.cz

Tehdy: Bohaté děcko, které podvádělo v testech, kupilo blbost za blbostí, prostě fracek, který ne a ne dospět. Ale přes to všechno, Stevea Sanderse jste prostě museli nakonec mít rádi, protože nikdy neztratil svůj šarm. A k tomu všemu, skončil v úžasném svazku se ženou Janet (Lindsay Price), s níž měl dcerku Madeline.

Nyní: I on se zúčastnil taneční soutěže jako Jennifer Garth. A také mu to šlo, dostal se stejně daleko jako jeho seriálová kamarádka. Občas se objevil v některém z dalších populárních seriálů jako třeba JAG a v řadě nezávislých snímků. S jedním z nich Stripped Down uspěl i na filmovém festivalu v Monaku. Je rozvedený, v bulváru se často objevuje kvůli chlastu a neustálýmu žvanění o zákulisí seriálu, který ho proslavil.

 
Tori Spelling
magazin.cz

Tehdy: Tatínkova úžasná holčička, nevinná a roztomilá panna, která čeká na vytouženého prince, s nímž teprve objeví všechny krásy světa a manželství. Tyhle své zásady dokázala její postava Donny Martin držet setsakra dlouho, až to pomalu začalo zavánět nudou. Pak to ale roztočila ve velkém, aby si nakonec vzala svou první lásku ze střední školy a spřízněnou duši Davida Silvera.

Nyní: Napsala vlastní biografickou knihu nazvanou „sTori Telling“, v níž odhalila rodinná i osobní tajemství, je podruhé těhotná se svým manželem Deanem McDermottem. Objevila se také v některých televizních reality show a rozjela vlastní značku módních šperků. Po smrti tatíčka producenta se chvíli s matkou rvala o dědictví. Vše se pak uklidnilo, ale klid asi Tori nemá moc ráda, tak si nechala s Deanem namontovat kameru do baráku a záběry z jejich života byly k mání v televizi.

 
Brian Austin Green
magazin.cz

Tehdy: Jako nejmladší z hrdinů chtěl David Silver vždycky proniknout do vysněné partičky ze střední školy v Beverly Hills. Dost mu v tom pomohlo, že se stal nevlastním bráchou Kelly, dost se spřátelil se Stevem, a to zejména díky muzice. Samozřejmě i on prošel spoustou postelí a románků, aby nakonec zakotvil v manželském přístavu s Donnou.

Nyní: Green nehraje jen slaďoučké chlapečky, objevil se například v zámořském sci-fi seriálu „Terminátor: Kronika Sarah Conner“ jako Derek Reese, tedy strýc Johna Connora. A s kým sdílí ložnici? Je zasnouben se sexy kráskou z Transformerů Megan Fox. Zkoušel prorazit i v hudbě, ale nevyšlo to úplně podle představ.

 
Shannen Doherty
magazin.cz

Tehdy: Ze začátku nebyla Brandonovým opakem, ale později pod vlivem Dylana McKaye Branda Walshová z Minnesoty pořádně přitvrdila. Když byla ale v Paříži, zjistila, že její miláček hupsl pod peřinu s její nejlepší kámoškou. To se nedělá a Brenda ze seriálu brzy vypadla. Její postava se přestěhovala do Londýna a fanoušci marně doufali v její návrat na místo činu.

Nyní: Dlouho se starala o novinové titulky kvůli svým opileckým eskapádám za volantem, výtržnostem v nočních klubech a dělením se o své milence s Paris Hilton, ale vedle toho se také objevila v pár béčkových filmech a v seriálu Čarodějky. Pár babek vydělala i focením pro pánský magazín Playboy.

 
Gabriele Carteris
magazin.cz

Tehdy: Že už si na Andreu nepamatujete? Ale jděte. Přece nemůžete zapomenout na její výrazný nos, na tuhle šprtku, která snad všechno na světě udělala vždy správně. K tomu vedla školní noviny a když nebyla zavrtaná do knížky, nejspíše byla na smrt nemocná. Prostě správňácká, ještě jinak, nejsprávňáčtější Andrea Zuckerman. Jaký to byl šok, když otěhotněla s přítelem a později manželem Jessem a vykašlala se na studia i kariéru. Manželství ji neklaplo, zahnula a rozvedli se. V páté sezóně ze seriálu odešla.

Nyní: S manželem Charlesem Isaacsem má dvě dcery. V roce 2006 se při natáčení zranila, měla paralyzovánu polovinu tváře a na půl roku to ovlivnilo její mimiku a mluvení. Když opustila seriál, rok uváděla vlastní bulvární talkshow, před pěti lety se zúčastnila reality show s celebritami. Jen jako jeden z hlasů se objevila v Minority Report.

 

Tiffani, Lindsay a Kathleen

magazin.cz

Tehdy: Špatná holka Valerie Malone (Tiffani Thiessen) dokázala udělat hrdinům pořádné peklo i zmatek v hlavě, dcera rektora a Stevova velká láska Claire Arnold (Kathleen Robertson) a Stevova žena a spolupracovnice Janet Sosna (Lindsay Price) se v seriálu neukazovaly dlouho, ale jejich role patřily mezi hodně výrazné.

Nyní: Tiffani se ve filmu příliš neuchytila, sbírala roličky v seriálech. V roce 2002 si zahrála pod taktovkou Woody Allena ve filmu Hollywood v koncích. Po rozchodu s Brianem Austinem Greenem, s nímž randila sedm let a dokonce spolu i žili, si vyhlédla dalšího herce Davida Stricklanda. Ten spáchal sebevraždu. Pak byla zasnoubená s Richardem Ruccolem a nakonec si vzala dalšího z plejády herců Brady Smithe.

 

Kathleen se objevila v několika menších rolích v televizních filmech i seriálu Právo a pořádek. Zahrála si ve Scary Movie, a to jedničce i dvojce, s Markem Ruffalem v sexuálním dramatu XX/XY, tenhle film se představil i na prestižním festivalu Sundance.

 

Lindsay byla jedním z hostů na Tiffanině svatbě s Bradym Smithem. Ve filmu jí to příliš nejde, spíš ji najdete v epizodách různých seriálů, v Česku nejznámější z nich je Kriminálka Las Vegas.

Kterého z nich jste měli nejradši?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 260