Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybičky 48 koncert / foto: Jaroslav Noska

Kapela Rybičky 48 rozjela celorepublikové turné po letních parketech

Malé letní scény ve velkém stylu – to jsou narychlo domluvené koncerty jedné z nejúspěšnějších tuzemských kapel, kterou v koncertování jen tak něco nezastaví.

Měli být headlinery největších festivalových scén u nás, jako jsou Majálesy, Hrady.CZ a další dlouho plánované akce pro více jak 10 000 lidí. Namísto toho hrají pro několik stovek fanoušků na venkovních letních scénách, zimních stadionech i v malých klubech. Přesto si každý koncert užívají naplno a energie mají na rozdávání. Je prostě vidět, že tato čtveřice punk-rockových divochů bez světel reflektorů a koncertních pódií dlouho nevydrží, za což jsou jí její fanoušci neskonale vděční.

Kapela Rybičky 48 rozjíždí turné

Letní PARKETTOUR – takový je oficiální název turné, které kapela začala postupně sestavovat poté, co bylo jasné, že se kvůli současné situaci nebudou konat velké letní festivaly. Nejprve to vypadalo, že koncertů mnoho nebude, v půlce července jich však má kapela za sebou sedm a ještě dalších zhruba pětadvacet před sebou. Hraje se převážně na letních parketech pro omezený počet lidí, tedy na místech, kde Rybičky 48 před několika lety úspěšně odstartovaly svoji hvězdnou kariéru. Možná právě proto se sem rády vrací a vzpomínají na dobu, kdy možná ještě netušily, že jméno kapely bude jednou hlavním tahounem největších festivalů u nás.

Koncert kapely Rybičky 48

Rybičky 48 zahájily letní turné na své domovské scéně v Kutné Hoře, v klubu Česká 1, kde se s postupným rozvolňováním přidávaly další vstupenky a koncert se nakonec z původně plánovaného klubového prostředí přesouval pod širé nebe. Svůj první koncert po více jak dvouměsíční nucené pauze brali kluci hlavně jako velkou oslavu návratu do normálního světa, kterou si užili se vší parádou. Informace o tom, že koncert byl vyprodán do poslední vstupenky, nejspíš nikoho nepřekvapí, a stejně vyprodána byla i další vystoupení v Uherském Brodě, Hořepníku nebo Dřevohosticích.

Vyprodané koncerty

Koncertování na malých scénách má své nesporné výhody. Komornější prostředí, bližší kontakt s publikem i celkově uvolněnější atmosféra, kdy kapela nemusí dodržovat přesně daný časový harmonogram, přináší skvělý zážitek pro všechny zúčastněné. Diváci se mohou těšit na klasické hitovky jako Léto, Slibuju, že nebudu pít, My ještě nejsme starý nebo Zamilovaný/Nešťastná, dámské publikum pookřeje při písni Ženy či Vážené dámy a dívky se jmény Karolína, Magdaléna nebo Emily mohou mít pocit, že zpěvák Kuba Ryba zpívá právě jim. Skalní fanoušky potěší speciální blok starších písní spojených s počátky kapely, kdy ve zkrácené verzi zazní například Sexuální akrobat, Plovárna, Reality show nebo Punk holky. Na to vše se můžete těšit v hodině a půl nadupané show rozjeté tak, jak to umí jen kluci z Rybiček 48.

Kytarista Brenny

Na závěr přinášíme přehled všech koncertů Letní PARKETTOUR a citujeme slova kapely. „Máme na vás jednu prosbu, a teď nejde o nás, ale o muziku obecně, choďte na koncerty českých kapel, podporujte kluby, letní parkety, festiválky, festivaly a další akce. Teď vás potřebují a bez muziky by tu bylo kurvasmutno.“

Přehled koncertů kapely Rybičky 48

Kapela Rybičky 48 rozjela celorepublikové turné po letních parketech

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!