Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kapela Wohnout / foto: shutterstock

Na hudební Slavnosti v Břeclavi zamíří i kapela Wohnout

Po dvouletém čekání se v Břeclavi uskuteční devátý a dosud největší ročník Slavností. V zámeckém areálu 10. a 11. června zahrají Jarek Nohavica, Rybičky 48, Tři sestry, Pokáč, Tomáš Klus, No Name, Kali, Horkýže Slíže, Wohnout a dalších osm kapel.

Pořadatelé mají hned několik novinek: Nový název, generálního partnera RESORT EISGRUB Lednice, rozšířenou gastro zónu a sekci pivních speciálů zaměřenou na jihomoravské pivovary.

Platnost lístků z předchozích let

První dvoudenní ročník Slavností se měl v Břeclavi uskutečnit už v roce 2020, kvůli pandemii to ale nevyšlo. „V první řadě bych chtěl moc poděkovat našim fanouškům, kteří si ponechali své lístky z let 2020 a 2021, čímž nás v nelehké situaci podrželi. Také jsem rád, že se nám povedlo udržet původní hudební program a v červnu si tak pod břeclavským zámkem společně užijeme tolik očekávaný a dosud největší ročník Slavností,“ těší se pořadatel Slavností Jan Svoboda.

Břeclavské slavnosti
Břeclavské slavnosti – Zdroj: TS Slavnosti Břeclav

Všechny vstupenky na odložené ročníky 2020 i 2021 automaticky platí na letošní ročník. Zároveň na webu slavnosti.cz stále běží předprodej, aktuálně je prodáno už 75 % vstupenek. Ještě to do konce května lze zakoupit lístky za zvýhodněnou cenu a ušetřit až 300 Kč.

Na koho se mohou diváci těšit?

Největším lákadlem Slavností je páteční plnohodnotný koncert Jarka Nohavici, pro kterého to bude jediné festivalové vystoupení v tomto roce. Rybičky 48 se pod břeclavský zámek vrací po čtyřech letech, pro Tři sestry to bude premiéra. Nová alba na Slavnostech představí Pokáč, Tomáš Klus nebo Wohnout.

Wohnout
Wohnout – Zdroj: Promo foto Wohnout

Kdo by neznal pražský pepíky...

Pražská kapela Wohnout založena bratry Homolovými vznikla v roce 1996. Do povědomí se dostávala už na přelomu století po dělání předkapel skupinám Lucie, Žlutý pes nebo americkým The Offspring. V minulosti Wohnout již dvakrát vystoupili například na rumunském festivalu Banát. Úspěšná skladba Svaz českých bohémů má na YouTube přes 50 milionů zhlédnutí, což z ní činí nejsledovanější český videoklip.

Program Slavností Břeclav 2022

Pátek 10. června: Jarek Nohavica, Rybičky 48, Pokáč, No Name, Circus Problem, King Shaolin, Irnis

Sobota 11. června: Tři sestry, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Wohnout, Kali, Polemic, Trautenberk, Cocotte Minute, Denoi, Sanchez Amsterdam

Na hudební festival ve Chlenech zamíří kapela Wohnout

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!