Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
. How I Met Your Mother / foto:

Love story pozpátku. I s Britney

Většina romantických příběhů začíná setkáním. Tenhle jím končí.

Všichni momentálně mluví o boomu mysteriózních a dramatických seriálů. 24, Dexter, Dr. House, Hrdinové, Chirurgové, Ztraceni…Přitom stále vznikají i kvalitní sitcomy. How I Met Your Mother je více než důstojným nástupcem Přátel.

„Tohle bude LEGEN…

magazin.cz
Stejně jako ve slavných Přátelích, i tady má ústřední partička dvě základní stanoviště. Tím prvním je „společný“ byt, kde mohou zaparkovat, když mají trable. A pokud je chtějí utopit v pivu, vyrazí do oblíbeného baru. Tady také oslavují drobná životní vítězství a zkoušejí na ostatních zákaznících (rozuměj vnadných zákaznicích) nové balící metody.

Stejně jako v Přátelích, i tady řeší skupinka obyčejných Newyorčanů běžné problémy, randí a občas se hádá. Prostě show ze života…

A přesto nemusí Ross a spol. volat na policejní stanici, že jim vykradli bejvák. How I Met Your Mother spoléhá na vlastní styl humoru a sevřenější dějovou linku.

…počkejteee…

magazin.cz
Příběh se točí kolem Teda Mosbyho. Sedmadvacetiletý sympaťák pracuje jako architekt a zoufale touží potkat osudovou lásku, s níž stráví zbytek života. Z rozbité vyprávěcí struktury víme, že v roce 2030 s onou vyvolenou opravdu žije a vychovává dvě pubertální děti. Zbývá nám „pouze“ zjistit, co všechno zažil, než se setkali.

Vyprávěním mučí své ratolesti (z tatínkova kamarádského přístupu nejsou zrovna odvázané), a protože se všechno odehrálo dávno, tak přehání, vymýšlí si, a může historky vykládat z perspektivy ostatních kumpánů.

…počkejteee…

magazin.cz
Na koleji Ted poznal pozdější snoubence Lily a Marshalla. Lily učí ve školce, ráda by se stala malířkou a trpí závislostí na novém oblečení, Marshall je přerostlé dítě, student práv a správný kámoš, jakého by měl nebo chtěl mít každý.

Prvním objektem Tedovy lásky se stala začínající reportérka Robin Scherbotsky. Proslavila se, když v živém vstupu spadla do koního trusu. Jinak je ovšem inteligentní, atraktivní a je to Kanaďanka, tedy ideální terč vtipů. Tvůrci nás v úvodní epizodě tahali za nos a Robin falešně vydávali za titulní mámu. Tu jsme ještě neviděli, ačkoli seriál kroutí třetí sezónu.

No a pak přichází kategorie sama pro sebe. Barney Stinson je totální frajer a cynický narcis s pokroucenými hodnotami. Luxusní obleky neodkládá ani v soláriu, libuje si ve známostech na jednu noc, s dětinskou vášní v očích vymýšlí balící fígle a pokaždé uvrtá Teda nebo rovnou celou skupinku do nějakého legendárního plánu.

magazin.cz
Jeho představitel Neil Patrick Harris si pro sebe nemilosrdně krade každou scénu, ve které se byť jen na pikosekundu objeví, a v roce 2007 byl po zásluze nominován na cenu Emmy. Nemusíte Barneyho životní filozofii chápat ani schvalovat, přesto si „moudré“ hlášky rychle zařadíte do slovníku.

...DÁRNÍ!“
Sitcom How I Met Your Mother si za mořem vydobyl slušnou oblíbenost. Přitáhl k sobě hvězdy nižší i vyšší svítivosti, v cameo roličkách se objevily herečky (Man

magazin.cz
dy Moore), modelky (Heidi Klum), zpěváci (Enrique Iglesias) a v aktuálním díle straší Britney „Skinhead“ Spears.

Jakmile se jednou stanete součástí téhle party, nebudete ji chtít opustit. Z herců se časem stanou postavy a z nich vaši kámoši. Když k vám jednou za týden na těch 20 minut zaskočí, bude to veliká pohodička. Ba co víc, bude se vám po nich stýskat. Pro komediální seriál neexistuje lepší doporučení.

Podívejte se na trailer:


Znáte? Díváte se?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62