Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děti na trávníku / foto: freepik.com

Připravte si velikonoční zahradní párty

Začátek jara každoročně zahajuje sezonu grilovaček. I když současná situace nedovoluje pozvat na vaší velkolepou párty spousty kamarádů, užít si slavnostní atmosféru můžete i v úzkém domácím kruhu.

Nenechte se od Velikonočních oslav odradit vládními nařízeními a uspořádejte venkovní posezení alespoň s vašimi spolubydlícími. Volné dny okolo Velikonoc jsou na totiž zahradní párty, nebo pro grilovačku na terase jako stvořené a je škoda být zavření doma.

Velikonoční menu

Velikonoce jsou spojeny s mnoha tradičními recepty. Na vašem snídaňovém velikonočním menu by určitě neměl chybět mazanec, či beránek a zdobená barevná vajíčka.

Vajíčka jsou jednou z hlavních velikonočních ingrediencí. Pokud vám po Velikonočním pondělí zbydou, udělejte z nich pomazánku, nebo vajíčkovou tlačenku.

Oblíbené velikonoční jídlo je také nádivka s mladými kopřivami. Kopřivy jsou bohaté na mnoho minerálů a vitamínů a můžete je udělat také místo špenátu. Tradičně se během Velikonoc a začátku jara vařila zelená polévka, z několika druhů bylin.

K svátkům vítání jara se ale váže také několik druhů sladkého pečiva. Vyzkoušejte letos upéct tradiční jidášky, křehké nasládlé boží milosti, již zmíněný velikonoční mazanec a nebo beránka do formičky.

Na správné párty nesmí chybět balonky

Kromě tradičních velikonočních ozdob zapojte do zkrášlování zahrady, či bytu také klasické balónky. Děti je milují. Můžete je jen tak nafouknout a navázat na šňůrku kterou napnete okolo trámů, větví, či skříní. Na Velikonoce se hodí všechny jasné a veselé barvy jako je zelená, žlutá, červená a modrá. Vybírejte také mezi balónky s tématickým velikonočním potiskem.

Pokud chcete zahradní párty dostat ještě na jiný level, pořiďte si helium do balónků. Helium je snadné na manipulaci a levitují balónky jsou pro děti jako kouzlo.

Kromě balónků můžete prostor vyzdobit také slavnostními girlandamil, rozetami, pompami a papírovými koulemi. Na velikonoční ubrus naaranžujte jemnou organzu. Pořiďte si tématické velikonoční a jarní ubrousky a na večer mějte připravené svíčky.

Ozdobte terasu, či zahradu velikonočními motivy

Slavnostní atmosféru vám zaručeně pomohou vyčarovat ty správné dekorace.

Mezi hlavní symboly Velikonoc patří vajíčka. Jejich zdobení je zábavný program, který si užijete vy i vaše děti. Oblíbené je barvení vajíček v cibulových slupkách, malování voskem a polepování různými samolepkami. Pokud máte vyfoukaná vajíčka, zavěste je na pentličky a ozdobte s nimi keříky a větvičky stromků. Vajíčka můžete ale také malovat na čtvrtky, slepit z koláží a nebo vybarvit omalovánky, či obkreslit podle předlohy.

Dalším symbolem Velikonoc je pomlázka. Zkusili jste si tu svou někdy uplést? Vyražte letos na lov mladých vrbových větviček a vyrobte si svou vlastnoruční pomlázku.

Novodobé křesťanské Velikonoce mají svůj původ v pohanských oslavách jara. Jaro je novým začátkem a novým životem. Dalším symbolem Velikonoc jsou proto zvířecí mláďata, kuřátka, králíčci a beránci…

Připravte pro děti zábavný program

Pokud na vaší velikonoční oslavě budou děti, připravte pro ně tématické hry. Schovejte na zahradě nadílku od velikonočního zajíčka a připravte pro děti hru “hon za pokladem”. Děti budou stopovat jednotlivé kroky a nadílku si pak daleko více užijou. Na zahradě můžete také schovat čokoládové zlaté penízky a nechat děti ať si je sami najdou. Místo “zlaťáků” můžete použít také malovaná vajíčka. Schovejte stejný počet vajec od každé barvy v zahradě a nechte děti ať je hledají. Každému dítěte přidělte jinou barvu. Oblíbená hra je závod s vajíčkem na lžíci. Ten, kdo doběhne nejdál, aniž by mu vajíčko ze lžíce spadlo, vyhrál. Kreativní děti ocení vyráběcí hry. Mějte pro ně nachystané velikonoční omalovánky, barevné papíry a vajíčka, která mohou pomalovat.

Tip: Výherci můžete darovat tričko s vlastním potiskem dle vaší fantazie.

 

Zdroje:

https://www.heliumking.cz/blog/jak-vybrat-spravne-balony-na-oslavu/

https://www.magazinzahrada.cz/drobne-velikonocni-dekorace-ktere-ozdobi-vas-byt/

 

Připravte si velikonoční zahradní párty

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!