Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gone Baby Gone / foto:

KiNovinky: Aprílový start

KiNovinky budou každý měsíc stručně propírat premiéry v českých kinech.

KiNovinky rozhodně nechtějí obsáhnout kompletní nabídku českých kin, od toho jsou tu nejrůznější databáze a specializované weby. Kdepak, my ty šedivě průměrné snímky vynecháme a budeme se věnovat tomu úplně nejlepšímu, nejhoršímu, nejhvězdněji obsazenému, nejbizarnějšímu… zkrátka nejzajímavějšímu.

 
Žádáme únosce, aby vrátil titulek

magazin.cz
Měsíc dramat otevíráme s režijním debutem Bena Afflecka. Gone Baby Gone je překvapivě hluboký, chytrý a bezvadně odrežírovaný film.


Tedy pokud si člověk uvědomí, že ho natočil ten herec, co se ztrapňoval v Lásce s rizikem nebo Daredevilovi (slepecký crossover Bena Afflecka a Jessicy Alby by zajisté zastavil veškerý inteligentní život na naší planetě).


Nicméně všechny hříchy jsou odpuštěny a klobouk dávno není na hlavě. Tahle drsná kriminálka ze sociálně nejslabší části Bostonu vás na začátku pohltí díky skvělému výkonu Benova bratra Caseyho v roli soukromého vyšetřovatele, na konci budete sedět opaření jak nešikovný instalatér a společně s hlavním hrdinou budete dlouho přemýšlet o jeho morálně složitém rozhodnutí. Ve scénáři se blýská spousta zvratů, takže jen prozradíme, že se klubko překvapivých událostí odmotává od jednoho „obyčejného“ únosu malé holčičky.


GONE BABY GONE, Gone Baby Gone, Mysteriózní / Krimi/ Drama, USA, 2007, 114 minut., režie: Ben Affleck, hrají: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Ed Harris, Morgan Freeman

V kinech od 03.04.2008
Hodnocení CSFD: 84%
Hodnocení IMDb: 8.0/10

 
Staří a neklidní

magazin.cz
Pokud se v úvodních titulcích střídají jména Jacka Nicholsona a Morgana Freemana, většině diváků je jasné, že nezačíná špatný film. Taková dvojka by proměnila ve strhující podívanou i zápas v zírání.


Režisér Rob Reiner (Když Harry potkal Sally, Misery neche zemřít) si do svého nového snímku Než si pro nás přijde zkrátka pozval pár správných chlapů. A obsadil je do rolí přátel, kteří trpí nevyléčitelným typem rakoviny. Lidský život je příliš vzácný a brečet nad vystydlou krupicovkou nemá cenu, staříci proto sepíší seznam věcí, které chtějí udělat, „než si pro ně přijde“, zdrhnou z léčebny a hodlají si poslední dny pořádně osladit…


NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE, The Bucket List, Dobrodružný /Komedie/ Drama, USA, 2007, 97 minut, režie: Rob Reiner, hrají: Jack Nicholson, Morgan Freeman

V kinech od 03.04.2008

Hodnocení CSFD: 81%
Hodnocení IMDb: 7.7/10
 
Jdu s děravou patou…

magazin.cz
Zkušené stáří střídá nespoutané mládí s tváří Emila Hirsche. Ještě než se tenhle talentovaný sympaťák bude prohánět po obřích autodráhách ve Speed Racerovi, můžeme mu fandit v dramatu Seana Penna (kromě režie se chopil i scénáře).


Útěk do divočiny vypráví skutečný příběh Christophera McCandlesse. Ve dvaadvaceti letech věnoval všechny úspory charitě a vyrazil napříč Spojenými státy až na Aljašku, kde chtěl vyzkoušet život na vlastní pěst. Na strastiplné cestě mu šlo několikrát o život, zároveň během ní potkal spoustu úžasných bytostí, které zformovaly jeho pohled na svět. Z naivního mladíká se během cesty stal sebevědomý muž, jenže v lůně aljašské divočiny mu ani tento přerod nebyl moc platný. Splněný sen bohužel někdy stojí víc než hromada peněz.


ÚTĚK DO DIVOČINY, Into the Wild, Dobrodružný / Drama, USA, 2007, 140 minut, režie: Sean Penn, hrají: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Marcia Gay Harden, William Hurt

V kinech od 24.04.2008

Hodnocení CSFD: 88%

Hodnocení IMDb: 8.3/10 Top 250: #130

 
DALŠÍ (S)HITY:
Storno měsíce

magazin.cz
Když Frank Darabont adaptuje Stephena Kinga, je z toho pokaždé nezapomenutelný zážitek. Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle patří do zlatého fondu moderní kinematografie, po jejich bok by se teď jistě chtěla připlížit i mlha.


Ale ne kdejaká mlha, tahle je Hustá jako čerstvě nadojené mléko, a v jejích útrobách čekají chapadla, monstra a další přítulníci… Skupinka obyvatel západního Maine vedená Thomasem Janem se ukrývá v supermarketu a doufá, že nadpřirozenou návštěvu přežije ve zdraví. Pohybuje se ale skutečné zlo venku nebo mezi vystrašenými lidmi? To jen tak neuvidíme, protože se Hustá mlha rozplynula ze seznamu připravovaných premiér. Kéž by to byl apríl.

 
magazin.cz
WTF?! měsíce

Speciální titul jsme jednoznačně museli udělit norské rodinné komedii Potkan 007 a UFO (24.dubna). Je-li vám šťavnatý název příliš všední, pak vězte, že v oficiální synopsi figuruje dvojbarevný potkan Halvorsen, prázdniny u babičky, domov důchodců i mimozemšťané...


PŘÍŠTĚ: Měsíc lásky budou jistě netrpělivě vyhlížet všichni, kteří si zamilovali Indiana Jonese. Přestože je Království křišťálové lebky nejočekávanějším snímkem roku, stojí za pozornost také návrat sourozenců Wachowských v pestrobarevném Speed Racerovi nebo hláškující Robert Downey Jr. v brnění Iron Mana.

 
Podívejte se na trailery:

Gone Baby Gone


Než si pro nás přijde



Útěk do divočiny

Zaujal vás některý z anoncovaných titulů?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32