Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slavnosti Břeclav / foto: TZ Slavnosti Břeclav

V Břeclavi se chystá největší ročník Slavností v historii. Vystoupí Jarek Nohavica, Rybičky 48 nebo Tři sestry

Po dvouletém čekání se v Břeclavi uskuteční devátý a dosud největší ročník Slavností. V zámeckém areálu 10. a 11. června zahrají Jarek Nohavica, Rybičky 48, Tři sestry, Pokáč, Tomáš Klus, No Name, Kali, Horkýže Slíže, Wohnout a dalších osm kapel.

Pořadatelé mají hned několik novinek: Nový název, generálního partnera RESORT EISGRUB Lednice, rozšířenou gastro zónu a sekci pivních speciálů zaměřenou na jihomoravské pivovary.

Platnost lístků z předchozích let

První dvoudenní ročník Slavností se měl v Břeclavi uskutečnit už v roce 2020, kvůli pandemii to ale nevyšlo. „V první řadě bych chtěl moc poděkovat našim fanouškům, kteří si ponechali své lístky z let 2020 a 2021, čímž nás v nelehké situaci podrželi. Také jsem rád, že se nám povedlo udržet původní hudební program a v červnu si tak pod břeclavským zámkem společně užijeme tolik očekávaný a dosud největší ročník Slavností,“ těší se pořadatel Slavností Jan Svoboda.

Břeclavské slavnosti
Břeclavské slavnosti – Zdroj: TS Slavnosti Břeclav

Všechny vstupenky na odložené ročníky 2020 i 2021 automaticky platí na letošní ročník. Zároveň na webu slavnosti.cz stále běží předprodej, aktuálně je prodáno už 75 % vstupenek. Ještě to do konce května lze zakoupit lístky za zvýhodněnou cenu a ušetřit až 300 Kč.

Na koho se mohou diváci těšit?

Největším lákadlem Slavností je páteční plnohodnotný koncert Jarka Nohavici, pro kterého to bude jediné festivalové vystoupení v tomto roce. Rybičky 48 se pod břeclavský zámek vrací po čtyřech letech, pro Tři sestry to bude premiéra. Nová alba na Slavnostech představí Pokáč, Tomáš Klus nebo Wohnout.

Kapela Wohnout
Kapela Wohnout – Zdroj: Shutterstock.com

Z malé slavnosti rozsáhlý multižánrový festival

Návštěvníci festivalu si letos všimnou malé změny v jeho názvu – ze Slavností břeclavského piva se stávají Slavnosti Břeclav. „Už delší dobu jsme cítili, že název úplně neodpovídá současné podobě Slavností, ze kterých se stal plnohodnotný multižánrový festival,“ říká ke změně názvu Jan Svoboda.

Slavnosti Břeclav vstupují do nové éry s novým generálním partnerem, společností RESORT EISGRUB Lednice. „Břeclavské Slavnosti se během krátké doby staly vyhledávanou událostí v regionu. Spojují kulturu, zábavu a pivo. Svým zaměřením přesně odpovídají náladě nově vznikající značky EISGRUB, která v Lednici spojí výjimečné ubytování, kvalitní vinařství a nově vznikající pivovar,“ vysvětluje Pavel Zíka, ředitel RESORTU EISGRUB.

„Ze spolupráce s RESORTEM EISGRUB jsem nadšený. Společně chystáme hned několik zajímavých novinek, které určitě ocení i návštěvníci našich Slavností,“ doplňuje Jan Svoboda

Festivalová atmosféra
Festivalová atmosféra – Zdroj: TS Slavnosti Břeclav

Rozmanitost nápojů i pestrá gastronabídka

Například už zmíněný Pivovar Lednice bude partnerem sekce pivních speciálů, ve které návštěvníci Slavností ochutnají vzorky dalších 11 jihomoravských pivovarů. Plným proudem pak poteče Starobrno a to i z přístroje Beerjet, který načepuje až 2000 piv za hodinu. Fronty tedy nehrozí.

Pod břeclavským zámkem vyroste také gastro zóna, která nabídne mexickou či vietnamskou kuchyni, stejně jako burgery, langoše a další festivalové klasiky. Slavnosti Břeclav tak rozhodně nebudou jen o hudbě.

Program Slavností Břeclav 2022

Pátek 10. června: Jarek Nohavica, Rybičky 48, Pokáč, No Name, Circus Problem, King Shaolin, Irnis

Sobota 11. června: Tři sestry, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Wohnout, Kali, Polemic, Trautenberk, Cocotte Minute, Denoi, Sanchez Amsterdam

V Břeclavi se chystá největší ročník Slavností v historii. Vystoupí Jarek Nohavica, Rybičky 48 nebo Tři sestry

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!