Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elvis Presley / foto: nito / Shutterstock.com

Jak vypadal poslední rok života Elvise Presleyho

Nalezneme ikoničtější postavu rock'n'rollové historie než je Elvis Presley? Odpověď je asi všem jasná.

Presley se narodil v Mississippi a z řidiče kamionu se stal králem rocku v 50. letech 20. století. Byl ale jeho život tak růžový, jak se na první pohled zdá? Pojďme se podívat na poslední rok jeho života.

Elvis Presley
Elvis Presley – Zdroj: Shutterstock.com

Boj s opiáty

Všeobecně se má za to, že Elvis Presley zemřel na infarkt, ale pravda je složitější, protože se zdálo, že s jeho hudebními vystoupeními tlačil za hranu snesitelného.

Elvis byl údajně závislý na prášcích, které mu vnucoval jeho manažer, nechvalně proslulý „plukovník" Tom Parker, aby udržel svou hvězdu na nohou. V posledních měsících se však z lékárničky proměnil bufet. Když se několik týdnů po jeho smrti objevila toxikologická zpráva, obsahovala jeho krev velmi vysoké množství opiátů, které by porazily i koně.

Nadměrná konzumace nezdravého jídla

Vzhledem k tomu, kolik vydával energie, nebylo divu, že měl Elvis tendence se přejídat. Denně prý přijímal tolik kalorií, že by to stačilo na jídlo pro několik lidí. Jedním z jeho oblíbených jídel byl údajně toast plněný slaninou, arašídovým máslem a marmeládou.

Poslední měsíce jeho života byl také neustále zavřený ve svém luxusním domě, zvaném Graceland, a nechtěl ho opustit ani kvůli nahrávání hudby.

Tvořil hudbu do poslední chvíle

Lidé se domnívají, že Elvis Presley v pozdějších letech přestal vydávat hudbu, ale to není pravda. V červenci 1977 vydal své poslední album Moody Blue, které bylo směsí živých nahrávek a nových písní. Skladby jako "Moody Blue" a "She Thinks I Still Care" byly vrcholy alba, které dobře zapadaly do hudebního stylu konce 70. let, a podle časopisu Rolling Stone tyto skladby poskytly „reálný pohled na život stále izolovanějšího muže".

Vystoupení Elvise Presleyho
Vystoupení Elvise Presleyho – Zdroj: magazin.cz

Do svého posledního vystoupení dal vše

Je možné, že Presley tušil, že tento lifestyle, který vedl, nemůže mít dlouhé trvání. Svůj poslední koncert odehrál 26. června 1977 v Indianapolis. I přes fyzické problémy zvládl vystoupit s energií a vitalitou, která mu chyběla celé roky.

Osamělost a vyhoření

V posledních dnech byl Presley údajně hluboce osamělý. Uvědomoval si, že kromě své zdravotní sestry nemá žádné skutečné přátele ani ženu, se kterou by mohl zestárnout. Trpěl depresemi, že bude zapomenutý a vše, co dokázal, přijde vniveč.

 

Zdroj:

https://www.nickiswift.com/232626/the-truth-about-elvis-presleys-final-year-of-life/

Jak vypadal poslední rok života Elvise Presleyho

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!