Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní četba / foto: shutterstock

Top 5 knih, které stojí za to přečíst

Máte chuť číst, ale nevíte, kde najít knihu, která by vás zaujala? Ono se to nezdá, ale může chvíli trvat, než najdete knihy, které stojí za přečtení. Proto jsme pro vás sestavili tento seznam, kde si jistě vyberete.

1984 od George Orwella

Klasika, kterou by měl přečíst snad každý! 1984 vypráví futuristický příběh o dystopickém, totalitním světě, kde je zakázána svobodná vůle a láska. Ačkoli rok 1984 již dávno uplynul, proroctví o společnosti ovládané strachem a lží je dnes pravděpodobně aktuálnější než kdy jindy.

Aktuální četba
Aktuální četba – Zdroj: Shutterstock.com

Pán prstenů od J. R. R. Tolkiena

Geniální kniha, která vás zaujme autorovou fantazií. Tolkienův fantasy epos je jednou z nejlepších knih 20. století. Děj Pána prstenů se odehrává ve Středozemi, světě plném hobitů, elfů, skřetů, goblinů a čarodějů, a přinese vám neuvěřitelné dobrodružství. Je jasné, že film jsme snad všichni viděli, ale kniha skrývá mnoho detailů, které ve filmu nenajdete.

Harry Potter od J. K. Rowlingové

Harry Potter, chlapec, který zůstal naživu. Snad všichni jsme viděli úžasné filmy o Harry Potterovi. Ale pokud jste ještě nečetli Harryho Pottera od J. K. Rowlingové, možná je ten správný čas, jelikož jste se ochudili o mnoho zásadních detailů, které ve filmu neuvidíte. Připojte se k Harrymu Potterovi a jeho spolužákům. Tato kniha, kterou si musíte přečíst, vás přenese hluboko do světa čar a kouzel.

Knihy Harry Potter
Knihy Harry Potter – Zdroj: Shutterstock.com

Jatka číslo pět, Kurt Vonnegut

Ač název knihy není moc lákavý, její obsah vás rozhodně překvapí. Jatka číslo pět jsou pravděpodobně jednou z největších protiválečných knih, které kdy byly napsány. Tento bohatý a zábavný příběh sleduje osudy Billyho Pilgrima, který prožívá druhou světovou válku ze svérázné perspektivy.

Jako zabít ptáčka od Harper Leeové

“To Kill a Mockingbird” je jednou z nejlepších knih všech dob, která jistě stojí za to, abyste si ji přečetli. Vyšla v roce 1960 a popisuje život na Jihu USA na počátku 20. století prostřednictvím příběhu muže obviněného ze strašného zločinu. Kniha je dojemná, humorná a napínavá.

 

Zdroj:

https://www.oberlo.com/blog/must-read-books-of-all-time

Top 5 knih, které stojí za to přečíst

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!