Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hranice smrti / foto: Bioscop

Krev. Vnitřnosti. Trocha sexu. Krev...

A to je vše, tádydádydá.

magazin.cz
Člověk by řekl, že do kin se pouští jen béčkové filmy renomovaných tvůrců jako Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze s Grindhousem – tam jde zkrátka o kult. Jenže takový člověk by se mýlil.

Do kin totiž distributoři posílají snímek, proti kterému zůstane Hostel či Saw nejlepším dílem za celou historii kinematografie. Třeste se! Hranice smrti se blíží! (A doufejme, že se zase brzy odplíží pryč).

Návod na gulášek:

magazin.cz
Vezměte tři špetky prvního a druhého dílu SAW, přihoďte několik kostek filmu Hory mají oči a jednoho z dílů Akt X.

Rozmíchejte v misce a nasypte do hrnce plného prasečí krve. Uveďte k varu, nechte povařit cca patnáct minut a během této doby nad hrncem hajlujte (pokud neradi hajlujete, můžete místo toho na lince souložit se svou sestrou) a stůjte v pozoru.

Poté snižte teplotu a nastrouhejte do směsky spařený lidský mozek. Jemně podrobte střelným prachem a připravte polevu z několika scén čirého násilí v Hostelu a Texaském masakru motorovou pilou. Polevou zalijte již vychladlý pokrm. Nechte odstát hodinu, až směs ztvrdne.

Poté vezměte mixér a udělejte ze ztuhlé hmoty naprostou břečku tak, aby v ní nezbyl ani jeden dobrý kousek ingredience. Výborně. Můžete podávat. Pakliže vám výsledek chutná, nejste zřejmě zcela normální a film Hranice smrti se vám bude líbit.

Jitrničky z frajírků
Ale vážně. Před pár lety by se dalo alespoň říct, že jde o film originální. Teď jde bohužel již jen o prvoplánové násilí, nasazené na kostrbatý rádoby děj.

magazin.cz
Partička mladých zlodějů, tři kluci a jedna sličná slečna, prchají s kořistí z Paříže do Amsterdamu. Cestou se zastaví v hostelu u cesty (ne, to se vám jen zdá, že to něco připomíná) a brzy zjistí, že krom prvotřídních sexuálních služeb (ze kterých toho stejně moc neuvidíte) nabízejí místní kočky i nadstandardní servis extrémním masochistům (to si nechají s radostí pomoci od zbytku své retardované rodiny). Nejste masochisti? Nevadí, nikdo se neptá, v tomhle hostýlku máte stejnou hodnost jako prase v chlívku. I s tou zabíjačkou nakonec.

Zkrátka, raději si doma pusťte Hostel či Saw, je to lepší, než koukat na nepříliš dobře hrající maniaky Hranice smrti. A nějaké pozitivum? Po všech těch masakrech naštěstí všichni neodcházejí ruku v ruce do slunce, jako by se nic nestalo. Stalo se. Krom haldy mrtvol i nějaké to psychické zhroucení. Alespoň, že tak...

Hranice smrti, Francie 2007, scénář a režie: Xavier Gens, hrají: Karina Testa, Aurélien Wiik, Patrick Ligardes, David Saracino...

Hodnocení: 3/10
V kinech od: 17.4. 2008

Podívejte se na trailer: 

Zaujal vás tento film?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 169