Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
harrison Ford v Indiana Jones and the Kingdom / foto:

KiNovinky: Indiana Jones se vrací

Květen v kinech, to bude vážně nářez. Na plátnech se objeví hned tři očekávané hity! Vrací se Indiana Jones, přilétá Iron Man a startuje Speed Racer.

Jeden z nejnabušenějších filmových měsíců roku je tady! Rande v kině je sice krutě neoriginální, přesto se vyplatí strávit letošní máj v přítmí promítacích sálů…

Hrdinové se nerodí. Hrdinové se vyrábějí

magazin.cz
Když Stan Lee vymýšlel komiksového superhrdinu Iron Mana, nechal se inspirovat americkým režisérem, miliardářem, sukničkářem a bláznem Howardem Hughesem.

Geniální vynálezce Tony Stark v podání Roberta Downeyho Jr. také nepohrdne dámskou společností nebo sklenkou dobrého alkoholu. Obojího si může dopřávat dostatek díky penězům, které mu vynášejí armádní technologie. Firma Stark Industries je hlavním dodavatelem zbraní pro americkou vládu a Starkův slogan zní: „Nejlepší zbraň je ta, ze které stačí vystřelit jen jednou.“

Při prezentaci nového raketového systému je Stark unesen teroristy, kteří chtějí jeho talent zneužít. Cynický vědec postaví obrněný oblek, zachrání se a postupně vynález zdokonaluje, aby mohl chránit svět jako superhrdina Iron Man.

IRON MAN, Iron Man, Sci-fi/Akce/Dobrodružství, USA, 2008, 125 minut, režie: Jon Favreau, hrají: Robert Downey Jr., Gwynteh Paltrow, Jeff Bridges, Terrence Howard...
V kinech od 01.05.2008


Bouřlivé dny na tripu

magazin.cz
Po završení trilogie Matrix stačili produkovat adaptaci komiksu V jako Vendeta, věnovali se komiksovému vydavatelství Burlyman a fámami ohledně přeoperovaného pohlaví krmili bulvár. Řeč je o duu, které své filmy razítkuje značkou Wachowski Brothers.

O tom, jak moc mají rádi Asii a tamější kreslenou produkci, nás přesvědčili v Matrixu, který toho z mangy a anime hodně… řekněme odkoukal. Teď se mohli inspirovat ještě intenzivněji, převedli na stříbrné plátno japonský animovaný seriál z 60. let.

Závodník Speed Racer má automobilové řádění v krvi, už učitelka ve školce tvrdila, že neustále myslí jenom na to jedno. Závoděním žije celá rodina Racerů, přestože v kokpitu sportovního auta ztratila jednoho syna. Speed svede souboje s protivníky na trati i v zákulisí závodů, kterému vládne zkorumpovaná společnost Royalton. V boji proti Royaltonu naštěstí není sám, pomáhá mu někdejší rival, tajemný Racer X.

Aby Wachowští zachovali atmosféru naivní předlohy, nechali v příběhu šimpanze, ninjy a vytunili barvy a stylizaci na maximum. Sporťáky se budou prohánět po autodráhách, o kterých tajně sní každý angličák Hot Wheels.

SPEED RACER, Speed Racer, Sci-fi/Akce/Dobrodružství/Rodinný, USA, 2008, 134 minut, režie: Larry a Andy Wachowski, hrají: Emile Hirsch, John Goodman, Christina Ricci, Susan Sarandon, Matthes Fox...
V kinech od 08.05.2008


Indy je zpátky!

magazin.cz
Nejoblíbenější dobrodruh se vrací v jednom z nejočekávanějších snímků letošního roku. Přestože nikdo pořádně neví, o čem čtvrtý díl vlastně bude.

O příběhu a titulní lebce z křišťálu se toho (oficiálně) ví pramálo. Podstatná část děje bude každopádně situována do Ameriky, svou roli sehrají sovětští vojáci a možná i tajemství v oblasti 52.

Steven Spielberg a George Lucas se o novém pokračování dohadovali tak dlouho, že v návrat Indiana Jonese, potažmo jeho neodmyslitelného představitele Harrisona Forda, věřil už jen málokdo.

Finální verzi scénáře napsal David Koepp a zahrnul do ní postavu Shii LaBeoufa, který by mohl být Indyho synem a případným dědicem klobouku a biče. V dalších rolích se představí například Cate Blanchett jako sovětská mrcha Irina Spalko a Karen Allen coby Indyho vyvolená Marion.

INDIANA JONES A KRÁLOVSTVÍ KŘIŠŤÁLOVÉ LEBKY, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Akce/Dobrodružství, USA, 2008, 123 minut, režie: Steven Spielberg, hrají: Harrison Ford, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Karen Ellen...

V kinech od 22.05.2008


DALŠÍ (S)HITY:

magazin.cz
Street Kings dopanovali
Minule jsme hlásili zrušení Darabontovy Mlhy, dnes máme smutnou zprávu pro fanoušky Keanu Reevese. Bontonfilm zrušil premiéru akčního dramatu Street Kings, ve kterém se musí bývalý Neo vypořádat s padouchy v policejních kruzích. Forest Whitaker nebo Hugh „Doktor House“ Laurie tak dorazí až na DVD.


Paříži, miluji tě

magazin.cz
Dva roky po svém vzniku se do českých kin dostává povídková mozaika Paříži, miluji tě. Příběhy o lásce (ať už mezi lidmi nebo k městu) natočili mj. bratři Coenové, Tom Tykwer, Alfonso Cuarón, Wes Craven…

Před kamerou jim stáli herecká esa jako např. Juliette Binoche, Steve Buscemi, Gérard Depardieu, Nick Nolte, Natalie Portman, Elijah Wood a spousta dalších.


PŘÍŠTĚ:
František je děvkař a užívá si Sex ve městě. Taky by ale mohl dostat Kopačky. Angelina Jolie, která drží vlajku komiksových adaptací v akčním Wanted, totiž pomrkává po Princi Kaspianovi z Letopisů Narnie.

Na kterou z květnových premiér se chystáte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 41