Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pulp Fiction. / foto: Archiv

Top 10 filmových účesů všech dob

Účesy šílené, krásné, zajímavé i bizarní, ale která filmová postava ho má nejlepší?

Na internetu proběhla anketa, která měla za úkol nalézt nejzajímavější filmový účes všech dob. Vybíralo se ze 7000 filmů a emailem mohl hlasovat kdokoli.

Jednoznačným vítězem se stala princezna Leia z Hvězdných válek. Pro futuristický účes připomínající pletenky přilepené z boku k hlavě z téměř třicet let staré filmové série hlasovalo celých 35 procent účastníků ankety.

Na druhém místě se s 16 procenty umístil modrý drdol Marge Simpson a třetí je Andrey Hepburn v kultovním snímku Snídaně u Tiffanyho. Tu zvolilo 13 procent hlasujících.

Muž až čtvrtý. Kdo jiný než Travolta
Čtvrté místo zaujal konečně muž, John Travolta se svou napomádovanou kšticí z filmu Pomáda. Uma Thurman uzavírá nejlepší pětici kreací s efektní ofinkou z filmu Pulp Fiction.

Druhou polovinu Top 10 otevírají dva mužské idoly: rebel bez příčiny James Dean a hned po něm Elvis Presley ve snímku nazvaném stejně jako jeho hit Jailhouse Rock. Následuje idol hollywoodské zlaté éry Rita Hayworth s plavými loknami ve filmu Gilda a Elizabeth Taylor jako Kleopatra.

Desátá se umístila Sienna Miller, když ve filmu Warholka ztvárnila múzu Andyho Warhola a  ikonu 60. let Edie Sedgewick.

„Některé účesy jsou křehce krásné, jiné mužné nebo komické, ale spojuje je jedno jsou nezapomenutelné,“ říká mluvčí společnosti Lovefilm.com, která anketu vyhlásila.

1. Princezna Leia z Hvězdných válek

magazin.cz

2. Marge Simpson

magazin.cz

3. Andrey Hepburn v Snídani u Tiffanyho

magazin.cz

4. John Travolta v Pomádě

magazin.cz

5. Uma Thurman v Pulp Fiction

magazin.cz

6. James Dean jako Rebel bez příčiny

magazin.cz

7. Elvis Presley v Jailhouse Rock

magazin.cz

8. Rita Hayworth jako Gilda

magazin.cz

9. Elizabeth Taylor jako Kleopatra

magazin.cz

10 Sienna Miller jako Warholova múza

magazin.cz

Který účes filmové postavy se nejvíc líbí vám?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 263