Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kylie Minogue / foto:

Kylie Minogue je rytířkou

Tak dobře, Madonna je popová královna. Ale Kylie Minogue je od nynějška rytířem francouzského Řádu umění a literatury, a to je meta, na kterou její slavnější a vlivnější kolegyně zatím nedosáhla.

A pak že je Kylie jen plakátová blondýnka a tupé zpívající vakuum – kdepak. U příležitosti odstartování jejího aktuálního koncertního turné (jistě netřeba dodávat, že se týká i Prahy) byla zpěvačce z rukou francouzské ministryně kultury Christine Albanel předána hvězdice, symbolizující zmíněné vyznamenání.

Albanel k tomu mimo jiné prohlásila, že Kylie Minogue je princezna popu a nalezla srovnání s bájným králem Midasem – podobně jako on se prý všechno, čeho se Kylie dotkne, mění ve zlato. Pak zvážněla a ocenila zpěvaččin boj se zákeřnou nemocí – prodělala rakovinu prsu – i to, jak nabádala všechny ženy k prevenci a včasným prohlídkám.

Po boku Čechů

magazin.cz
Kylie se na slavnostní ceremoniál dostavila v černých šatech s bílým lemováním, na hlavě si nechala udělat drdol a do uší vetkla ohromné náušnice. Doprovázeli ji příbuzní a zahradu pod salónem ministerstva se mezitím shromáždili její fanoušci.

Pokud jde o samotné ocenění, francouzské ministerstvo kultury je uděluje osobám, kteří se mimořádnou měrou zasloužili o zviditelnění literatury a umění ve Francii a ve světě.

Kylie tak bude ve velmi dobré společnosti, držiteli řádu jsou mimo jiné i čeští umělci: režisér Jiří Menzel a výtvarník Adolf Born.

Zpěvačka své vyznamenání bere zřejmě velmi vážně, prohlásila totiž, že pokud jde o její právě probíhající turné, chce na něm působit zrale, zušlechtěna a nadto zářit pravým franouzským šarmem.

No, uvidíme 12. května. Jistě není třeba dodávat, že Kylie propaguje nové album X, z něhož se vylouplo hnedle několik sympatických hitů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54