Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: madonnanews.net

Madonna vyhrála adopční tahanice

Tak se nám Madge konečně dočkala – soud v Malawi jí přiklepl souhlas s adopcí malawiského chlapce Davida Bandy. Hošík sice už s rodinou zpěvačky a jejího manžela nějaký čas žil, ale teď na to má i papír.

Madonna se chlapce Davida ujala v jeho třinácti měsících. Do té doby byl v sirotčinci, kam jej po smrti matky umístil otec. V roce 2006 dostala zpěvačka dočasné povolení k péči s výhledem na trvalou adopci.

Od té doby žije dnes dvaapůlletý David v londýnském domě, který Madonna obývá společně s manželem Guyem Ritchiem a dětmi Lourdes a Roccem.

Porušila zákony
Adopce ovšem neprobíhala bez potíží, od začátku byla Madonna a koneckonců i vláda Malawi kritizována, že obešla zákony. Ty totiž zapovídají adoptování tamních dětí do zahraničí.

Madonna samo sebou jakékoliv porušení zákona popírá a poukazuje na nejednoznačné znění příslušných zákonů. Podle nich by mimo jiné budoucí rodiče měli společně s dítětem strávit až dva roky v jeho domovské zemi, aby prokázali svou způsobilost k výchově. Tuto reguli ale Madonna porušila tím, že Davida prakticky okamžitě přestěhovala do Londýna.

Dobročinná Madonna
K případu sporné adopce se zpěvačka vyjádřila i na nedávno proběhnuvším filmovém festivalu v Cannes, kde proces přirovnala k bolestem, které cítí matka při porodu. „Byl to velký boj a nechápala jsem proč. Nakonec jsem si ale uvědomila, že když matka rodí, také trpí,“ prohlásila osvícená popová královna.

Nakonec ale soud uznal, že manželství Madonny a Guye je v pořádku a malý David nemá problémy ani s nimi, ani se svými nevlastními sourozenci, tudíž adopci nic nebrání.

Madonna v Malawi podporuje několik sirotčinců, věnuje se pilně charitě a dokonce produkovala dokumentární snímek, poukazující na neutěšené poměry v Malawi. K tomu se u soudu jistě přihlíželo také.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22