Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kiss / foto: LiveNation

Fuj! Fanoušci zničili hudební průmysl?!

Nebudeme si nalhávat, že by hudební průmysl právě teď prožíval šťastné časy. Baskytarista skupiny Kiss Gene Simmons má jasno v tom, kdo za to může – nelítostní stahovači, kterým není nic svaté.

A aby postrašil všechny nenechavé, kteří si album jeho kapely stáhnou, než aby si ho koupili v obchodě, nechal se slyšet, že dokud se situace nezlepší, nenahrají Kiss ani notu.

„Hudební průmysl je mrtvý, zadupaný šest metrů pod zemí. A kdo za to může? Ti, kteří všechno stahují. A to je velmi necivilizované, dokud se to nezmění a věci se opět nevrátí do normálu, nebudeme nahrávat žádný nový materiál,“ prohlásil trucovitě rocker s nejdelším jazykem na světě.

Jeho kolega kytarista Paul Stanley ho podpořil ujištěním, že Kiss na koncertech nehodlají hrát žádné novější věci, pouze staré provařené klasiky. „Je to vždycky stejné, když jdete na koncert nějakých legend, poslední věc, na kterou jste zvědaví, jsou novinky. Trendy pomíjí, móda pomíjí, ale my tady budeme věčně, jako opary.“

Počmáraní vydřiduši

Hezká omluva vlastní lenosti a konzervatismu. Jen tak pro pořádek, Kiss by nějaká krize hudebního průmyslu vůbec neměla zajímat a jejich nahrávky by měly svištět rovnou na internet zdarma s osobním pozdravem všem fanouškům.

Neboť zřejmě neexistuje na světě skupina s promakanějším systémem, kterak ze svých věrných dřít kůži zaživa. Merchandising? V případě Kiss slabé slovo – své logo neváhají prsknout na cokoliv včetně rakve a zubního kartáčku.

V nabídce mají i takové lahůdky jako speciální vstupenku na zvukovou zkoušku, v rámci níž si se svými idoly můžete pořídit fotografii. Cena? Věru luxusní: 1050 euro, což je něco přes 26 000 korun. A k tomu samozřejmě připočtěme lístek na koncert – ten v ceně samozřejmě není.

Co si o takovém postoji hudebníků myslíte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 121