Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
DJ Sasha / foto: clashmusic.com

Světový Creamfields se po 4 letech vrací

Největší světový taneční festival se vrací v roce 2008 do České republiky.

Festival Creamfields byl založen v Liverpoolu v roce 1998 a za 10 let existence se stal vedle Glastonbury, Readingu a V Festivalu jedním z největších festivalů ve Velké Británii. Je to největší taneční událost léta v Anglii a každý rok jej zde navštíví téměř 40000 lidí.

Od roku 2000 festival úspěšně expanduje do mnoha zemí světa – do jižní Ameriky, Polska, Španělska, Irska, Portugalska, Česka a Belgie. S návštěvností 55 000 lidí na Creamfields Argentina se festival stal největším tanečním festivalem na jihoamerickém kontinentu.
Festival Creamfields posouvá hranice vnímání populární hudby novým směrem a stává se pro statisíce mladých lidí významným fenoménem.

Znovu v Čechách

V České republice se festival konal třikrát a stal se jednou z nejvýznamnějších hudebních událostí české hudební scény. Po čtyřleté pauze se festival vrací na české území, tentokrát však na jih Moravy na letiště v Břeclavi.

Místo konání je důležitým dopravním uzlem a leží na hranicích čtyř zemí. Do Břeclavi je to sice z Prahy poněkud z ruky, ale po dálnici se 252 kilometrů dá ujet celkem bez problémů, z Bratislavy i Vídně je to coby kamenem dohodil (80 km) a nepřekonatelná vzdálenost to není ani z Budapešti (260 km).

Festival Creamfields Central Europe je tedy věnován publiku zejména z Česka, Slovenska, Rakouska a Maďarska, ale navštíví jej také tisíce lidí z ostatních evropských zemí.

Velká jména na velkých stagích
Na Creamfields Central Europe se představí na 7 stagích přes 80 umělců a skupin z celého světa. Hlavními hvězdami festivalu jsou tři DJs z první světové desítky – Sasha, John Digweed a Ferry Corsten, kteří se představí na Global Stagi.

DJ Sasha je jednou z nejzářivějších a zároveň nejprogresivnějších hvězd na tanečním poli. Jeho pojetí progressive a techhouse je plné originálních zvuků a nápadů. Sashova vystoupení patří mezi to nejlepší, co lze v současnosti slyšet a festival Creamfields toho bude dozajista svědkem.

Ke skvělému Sashovi patří bezpochyby John Digweed, který se prezentuje jako jeden z hlavních představitelů progressive housu. Patří dlouhodobě mezi uznávanou ikonu světové taneční scény a jeho sety se řadí mezi ty legendární. Jeho spojení se Sashou je proslulé a dodává celému vystoupení třešničku v podobě výjimečného zážitku.

Třetí megastar, která se představí na festivalu Creamfields, je tranceový Ferry Corsten. DJ, který představuje nejaktuálnější sound, jaký právě trance nabízí. Ve světě boduje se svou radioshow Corsten's Countdown, vyprodal slovenský Dopler a patří mezi nejžádanější a nejvyhledávanější tranceové osobnosti na světě. A věřte, že po právu!

Českou scénu zde bude reprezentovat DJ Lucca, která připraví přechod od Sashova progressive zvuku k trance soundu Ferryho Corstena.

Líbko nebude chybět
Pro návštěvníky, kteří přijedou z daleka, je připraven kemp přímo u letiště. Den před akcí - 11. 7. - se uskuteční v části areálu warm up se skupinami Tata Bojs, Gangalabasta, Voodooyoudoo a DJs.

I na této výborné nejen taneční akci najdete mobilní bar Líbímseti. Mimo jiné zde bude i mobilní paintballová aréna společnosti Líbímseti, kterou můžete v rámci adrenalinu a relaxu plně využít. Rozměry mobilní arény jsou 30 x 20 metrů.

Tato mobilní aréna měla svojí premiéru na prvním festivalu letní sezóny 2008, tedy na Votvíráku 2008, který se uskutečnil v Milovicích. Pro velký úspěch a nadšení jsme paintballovou arénu zahrnuli i do dalších velkých festivalových akcí v roce 2008: Cremnfields, Benátská noc, O2 Sázava fest, Rokycany fest a další.

Pokud měla paintballová aréna svou premiéru na Votvíráku 2008, tak rozhodně festivalovou sezónu uzavře společně se Zavírákem 2008.

Creamfields Central Europe 2008, sobota 12.7.2008 14.00 – 08.00, Airport Břeclav.

Pojedete?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 69