Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Top Gun / foto: Archiv

Tom Cruise plánuje dvojku Top Gunu!

Móda návratů slavných filmových hitů pokračuje. Začalo to Rockym, pokračovalo Rambem, nedávno se vrátil Indiana Jones, teď zase chystá velkolepý comeback Tom Cruise. Na plátnech se má objevit ve dvojce Top Gunu.

Od premiéry hitu s pilotem stíhačky Maverickem, který řádí na nebi a láme srdce žen, uplynulo dlouhých dvaadvacet let, ale Tom Cruise vypadá stále k světu, a tak nejspíše nic nebrání tomu, aby se vrátil na oblohu.

 
Proč to nezopakovat?

Když v roce 1986 film vtrhl do světových kin, byl to úžasný trhák. Cruise díky němu odstartoval zářivou kariéru a producenti si mnuli ruce, protože Top Gun vydělal po celém světě úžasných 350 miliónů dolarů.

 

Nyní si filmoví bossové společně s Cruisem říkají, že by nebylo na škodu něco podobného opakovat. 46letý herec už s nimi jedná o reprízování svého Peta „Mavericka“ Mitchella v dlouho očekávaném pokračování hitu stříbrných pláten.

 

Nyní v roli instruktora v akademii Top Gun. „Role se tentokrát vymění. Teď to bude on, kdo bude čelit nafoukané a drze mladé pilotce,“ řekl hollywoodský zdroj deníku The Sun.

 

V původním Top Gunu hrál Cruise arogantního a ambiciózního nováčka, který se zamiluje do své překrásné instruktorky Charlie Blackwood, již hrála Kelly McGillis. Ať už bude příběh jakýkoliv, již nyní je zřejmé, že nový Top Gun II s Tomem Cruisem znovu v hlavní roli by byl absolutním hitem i v těch nejzapadlejších světových bijácích.


Pomohlo by to i Cruisovi

To by určitě znovu nakoplo i trochu uvadající Cruisovu kariéru. Jeho posledním velkým hitem byla Válka světů v roce 2005. Od té doby to není tak slavné, zato se mu alespoň daří v osobním životě. Tehdy totiž začal chodit se svou současnou ženou Katie Holmes.

 

Jenže na plátnech to není ono. Mission:Impossible III z 2006 nebyla takovým trhákem, jak se čekalo, film vydělal méně než první díl série o deset let dříve. Poslední film Hrdinové a zbabělci z loňského listopadu díru do světa neudělal a kritici jej povětšinou strhali. Takže se zdá, hit v podobě Top Gunu II by bodl i slavnému herci…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 69