Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kele Okereke / foto: guardian.co.uk

Velká rvačka na hudebním festivalu

Kele Okereke se porval s Johnnym Rottenem. A nedosti na tom, frontman Bloc Party Okereke tvrdí, že ze strany punkového dědy Rottena šlo o rasově motivovaný atak.

K incidentu došlo na španělském festivalu Summercase. Kele Okereke se dal do řeči s Johnnym Rottenem a přátelsky se poptal, zda existuje nějaká šance na to, že by Rotten obnovil svou kapelu Public Image Ltd, kterou zformoval po rozchodu Sex Pistols.

magazin.cz
S tím nijak nehnulo, že hovoří s fanouškem a nadto talentovaným muzikantem. Místo aby otcovsky pohovořil a nadšence povzbudil, utrousil něco invektiv a řeč zakončil ujištěním, že Keleho problém spočívá v tom, že je černý.

Na víc už horkokrevný Kele nečekal a začal bránit svou čest pěstmi. Do rvačky se přimotali i Philippakis z Foals a Ricky Wilson z Kaiser Chiefs, aby Kelemu pomohli. Z bitvy si zpěvák odnesl něco šrámů, jizev a rozbitý ret.

Kele Okereke zcela logicky vyjádřil znechucení z toho, že se Rotten oháněl narážkami na rasu, pravil, že někdo tak inteligentní a respektovaný jako on by měl vědět, že s podobnými věcmi se nežertuje.

Johnny zachrání Britney
Druhá strana, tedy punkový táta, se k incidentu nevyjádřila. Možná ale Johnny Rotten cítí, že mu ujíždí vlak – pokud už mu dávno neujel – a pochybným kabaretním reunionem Sex Pistols to příliš nenarovná.

Upřímně řečeno, pokud se za každou cenu chtěl vrátit na scénu, Public Image Ltd by možná byla lepší volba na comeback. Jenže ti nemají tak zvučné jméno, ergo by nevydělali tolik peněz.

Takže raději si znovu hrát na anarchistu, antikrista a paktovat se s Britney Spears – Rotten nedávno prohlásil, že je ochoten s touto zpěvačkou spolupracovat a napsat jí prvotřídní hudební materiál. Takže svůj k svému, Johnny? Hodně štěstí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 411