Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Morgan Freeman / foto: Shutterstock

Herec Morgan Freeman hrozivě boural

Auto náhle sjelo z dálnice v Mississippi, několikrát se převrátilo a skončilo v příkopu u cesty. Pasažéři museli být z vozu vystříháni. Hrozivá nehoda. V téhle hrál přitom hlavní roli oscarový herec Morgan Freeman.

Vše se stalo v noci, třicet minut před půlnocí jen pár kilometrů od domu, kde 71letý herec bydlí se svou ženou. Záchranáři ho okamžitě po vyzvednutí z vozu letecky převezli do nemocnice v Memphisu, téměř dvě stovky kilometrů od místa nehody, v tamním špitále se 71letý Freeman podrobí operaci.

 
Chystá se na operaci

„Má zlomenou ruku, loket a lehce poškozené i rameno, ale je v dobré náladě,“ sdělil v oficiálním prohlášení hercův mluvčí. „Nyní se chystá na operaci, ta se odehraje dnes odpoledne nebo zítra. Říká, že bude v pořádku a těší se na plné uzdravení,“ doplnil mluvčí.

 

Předtím uváděli zaměstnanci nemocnice, že Freeman je ve vážném stavu. To se naštěstí nepotvrdilo a zdá se, že herec, který při nehodě řídil, vyvázl bez vážných zranění, které by ohrozily jeho život. Společně s ním ve voze cestovala rodinná přítelkyně Demaris Meyer, která už byla údajně propuštěna do domácího ošetřování.

 
Byl při vědomí

Vrak jedenáct let starého Nissanu Maxima už byl z místa nehody odstraněn a je součástí vyšetřování, o hrozivém průběhu havárie ale vypovídají trosky vozu, které byly rozházeny po velké části svahu. I zpětné zrcátko z interiéru vozu leželo několik metrů od samotného vraku.

 

Policie odmítla komentovat příčinu nehody, zda třeba Freeman v pozdních hodinách za volantem usnul. Už ovšem vyloučila vliv drog či alkoholu.

 

Podle svědků z místa nehody byl Freeman „při vědomí a mluvil srozumitelně. Hovořil a vtipkoval s některými členy záchranného týmu“.

 

Slavný rodák z Memphisu

Freeman je držitelem prestižního Oskara za vedlejší roli ve snímku Million Dollar Baby z roku 2005, nyní se objevuje ve světových kinech v posledním filmu o Batmanovi, Temném rytíři, čeští filmoví fanoušci ho znají z mnoha dalších rolích. Zářil v Řidiči slečny Causy, Útěku z věznice Shawshank, za oba snímky byl nominován na Oskara.

 

Zahrál si třeba i v akčním snímku Wanted, který stále ještě běží v našich kinech, ztvárnil také samotného Boha ve filmu Božský Bruce.

 

Rodák z Memphisu žije v Mississippi na svém ranči poblíž Charlestonu, vlastní také dům v New Yorku. Z předchozího manželství s Jeanette Bradshaw má dceru Morganu, adoptoval také dceru Deenu. Z jiných vztahů má ještě dva syny Alfonsa a Saifoulaye.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 88