Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Roe-Deer / foto: Archiv

Šok! Roe-Deer to zabalili

Pražská kytarovka Roe-Deer ohlásila konec. Četnými personálními změnami zmítaná kapela se loučí posledními skladbami na MySpace a doufá v reinkarnaci.

Na oficiálních stránkách čteme vyjádření členů Andrzeje Palce (zpěv, kytara) a Martina „Šmityho“ Chmátala (baskytara, též člen The Prostitutes):

„19. 7. 2008 přestala skupina ROE-DEER po více než 8 letech existovat. Jako labutí píseň si na myspace můžete již nyní poslechnout song Fucked Up. A během podzimu pak ještě další novinku So Young, So Burned Out, So Scared... Děkujeme za vaši podporu po celé tyto roky a těšíme se brzy nashledanou s našimi dalšími projekty / kapelami.“

Příliš mnoho změn
Dráha Roe-Deer začala v roce 1999 a u jejího zrodu stál Šmity, jediný člen, který přestál všechny personální kolotoče.

Asi nejsilnější sestava prvního elektropopového období kapely čítala kromě něj zpěvačku Emu Brabcovou a Filipa Míška. Ti dva posléze dali Šmitymu sbohem a začali se naplno věnovat svému do té doby bočnímu projektu Khoioba. Dnes, jak víme, už je i tato dvojka minulostí, Ema se nedávno z Khoiby odporoučela.

Odchodem Filipa a Emy se Šmity odhodlal k poměrně zásadnímu kroku. Do té doby spíše elektronicky a étericky znějící kapelu nasměroval k ráznějším kytarovějším břehům, v čemž mu vydatně pomohl nový spolupracovník Andrzej Palec (ex Deep Decline, Noc).

První album znovuzrozených Roe-Deer neslo název Lollipop a přineslo velmi solidní kytarově-popový materiál s několika hity v čele s přímočarou The Stranglers.

Druhou a zároveň poslední deskou kapely byla Take, kterou předznamenal zpěvný singl 2nd Floor Boy. Na letošek Roe-Deer plánovali třetí album Auraora, které už pravděpodobně nikdy nevyjde.

Skupina zrušila koncerty a o dalších plánech se zatím jen spekuluje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 150