Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
REM / foto: Jiří Rögl

Exkluzivní fotoreport z koncertu R.E.M.

Podívejte se na fotky z pražského koncertu R.E.M.

Vizuálně střídmou a možná o to působivější show předvedla v neděli večer na stadionu fotbalové Slavie v pražském Edenu americká rocková skupina R.E.M. Ačkoliv vystoupení provázela projekce, to podstatné se dělo "za obrazem".

magazin.cz


Stejně tak působila hudba - široce sdílná a přitom neefektní. R.E.M. hráli množství málo známých písní - byl to opak fabriky na instantní posluchačskou slast, v jakou se obvykle slavné kapely při stadionových koncertech proměňují.

magazin.cz


Úvod koncertu měl estetiku punkových fanzinů osmdesátých let, stejně jako ji má obal nové desky. Černobílá projekce záběrů na kapelu a dravá hudba tomu odpovídaly.

magazin.cz


Poslední album Accelerate vyvolalo kladné ohlasy a podle odborníků vrátilo R.E.M. mezi nejrespektovanější soubory rockové scény.

magazin.cz


Trio, v jehož čele stojí zpěvák Michael Stipe, přijelo představit letošní album Accelerate, a jako bonus přidat zhruba dvaceti tisícům fanoušků i některé starší hity ze své téměř třicetileté kariéry.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26