Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
U2 / foto: blog.cz

Jak ukrást slavné U2?

Velmi jednoduše, stačí mít kliku a být v pravý čas na pravém místě. Třeba jako onen překvapený turista, který se nic netuše coural kolem Bonovy vily na jihu Francie a náhle z okna zaslechl cosi velmi zajímavého.

Přesnější řečeno, několik nových skladeb, které si Bono celkem neopatrně pouštěl nahlas u otevřeného okna. Turista nelenil, aktivoval nahrávací zařízení a záznamy okamžitě umístil na server YouTube.

Šlo o čtyři skladby z chystaného nového alba včetně pilotního singlu Sexy Boots a titulní skladby No Line On The Horizon. Zbylé dvě se pravděpodobně budou jmenovat Mother Of Surrender a For Your Love.

Samozřejmě, příslušné orgány včas zasáhly a nahrávky byly ze sítě staženy. Pamětníkům se okamžitě vybaví aféra kolem nahrávání alba Achtung Baby, kdy U2 neopatrně vyhodili použité pásy do koše a jistý pracovník je ukradl a pořídil pirátské nahrávky alba.

Další superdeska?
Pokud jde o chystanou novinku No Line On The Horizon, jako vždy jí předcházejí samé superlativy. Producent Daniel Lanois, jinak dlouholetý spolupracovník irské čtyřky, si nový materiál nemůže vynachválit a rovnou bez dlouhých cirátů hovoří o dosud nejlepším výsledku práce s kapelou.

„Jsem si jistý, že to bude jedna z jejich nejinovativnějších desek, Bono je ve fantastické formě.“ Rovněž tak hlasy, které zaslechly čtyři uniknuvší písně, mluví o návratu do formy.

Může být, ale pokud si dobře vzpomínám, podobně nadšené ohlasy provázely i vydání předchozích dvou alb: All That You Can’t Leave Behind bylo jednoznačně avizováno jako návrat až někam k The Joshua Tree a zatím poslední How The Dismantle An Atomic Bomb zase mělo ještě před vydáním punc opravdového nářezu.

Výsledky známe. Ale pohoršovat se nad tím nemusíme, tak praví zákonitosti trhu. Událost to bude tak či onak.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43