Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dr House / foto: Shutterstock

Doktor House vydává v Česku první román

Již na konci září se poprvé objeví na pultech knihkupectví humoristický thriller Obchodník se smrtí slavného britského komediálního herce, muzikanta a spisovatele Hugha Laurieho, seriálového doktora Grega House.

Hned první román, kterého se po celém světě prodalo statisíce výtisků, má velkou šanci stát se britskou klasikou.

"Má všechny známky dobrodružství Jamese Bonda, zápletky Roberta Ludluma a neuctivé postoje Stopařova průvodce po Galaxii. Laurie v něm skvěle namíchal mezinárodní terorismus, špičkové zbraňové technologie, podrazáky v armádě, bondovský lesk, švýcarské lyžování a britskou inteligenci do cool šmrncovní směsi," napsal po vydání knihy v roce 1996 Entertainment Weekly.

Ze sportovce hercem
Herecká kariéra Hugha Laurieho začala již na vysoké škole. Kvůli prodělané mononukleóze se nemohl věnovat sportu, jak si přál jeho otec.

Začal tedy navštěvovat klub Cambridge Footlights, kde začínala spousta slavných britských komiků. Zde se seznámil i se svým budoucím hereckým partnerem, světoznámým komikem Stephenem Fryem, se kterým jej pojí celoživotní přátelství.

Známým se stal až v roce 2004 po obsazení do role ironického doktora House, jehož čtvrtou řadu u nás vysílá televize Nova. V současnosti seriál herce natolik zaměstnává, že odložil i vydání svého druhého románu The Paper Soldier na příští rok.

Kniha Obchodník se smrtí by se měla objevit na pultech 22. září.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 118