Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Red Hot Chili Peppers / foto: sfondideldesktop.com

Flea z Red Hotů opět školákem

Volný čas mezi koncertováním a natáčením nové desky využívají muzikanti dle svého gusta. Někdo obluzuje slečny, jiný zas utrácí vydělaný peníz za roztomilé zbytečnosti.

Basák Red Hot Chili Peppers Flea ho využil k doplnění vzdělání. Na návrat do školních škamen není nikdy pozdě, řekl si Flea, vlastním jménem Michael Balzary, a počínaje letoškem mu začne život studenta prvního ročníku hudebních věd na University of Southern California.

Flea se vůbec ve svém volném čase rád zabývá vzděláním, a to nejen svým vlastním. Už před osmi lety založil hudební konzervatoř v Silver Lake v Kalifornii, která každým rokem driluje na šest set talentovaných studentů v hudebních dovednostech.

Pokud jde o Fleovo domovské působiště, tedy funkyrockové RHCP, momentálně si dopřávají zaslouženou pauzu po vydání dvojalba Stadium Arcadium – vyšlo v roce 2006. Pomalu se ale objevují zvěsti o nové nahrávce, která by podle všeho mohla ještě docela překvapit.

Budou příště znít jinak?
Kapela totiž už do budoucna nehodlá využít služeb renomovaného producenta Ricka Rubina (Slayer, Beastie Boys, Metallica), ale poohlíží se po čerstvé krvi.

V jejím hledáčku se ocitla francouzská elektro dvojka Justice, která před časem zabodovala hitovkou D.A.N.C.E. A teď mohou započít spekulace o tom, zda Red Hoti prostě jen velmi prozíravě drží prst na tepu doby a chtějí svůj letitý a – přiznejme si – už poněkud zakonzervovaný sound ozvláštnit něčím novým, nebo jen prostě loví nejnovější trendy a mají mindrák z toho, že je mladší ročníky považují málem za dinosaury.

A aby toho dění kolem Red Hot Chili Peppers nebylo málo, kvartet momentálně řeší ne zrovna košer incident.

Na předávání cen Grammy se totiž objevil člověk v košili s našitým logem RHChP. Právníci se domákli, že šlo o pirátský výrobek – logo prý jistá oděvní firma našila bez povolení kapely, tudíž z toho kouká soudní vyrovnání.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 59