Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zac Efron / foto: Reuters

Zac Efron: z trdla sexy idolem

Příběh Zaca Efrona připomíná pohádku. O tom, jak se jeden obyčejný kluk stal idolem dívek a žen na celém světě.

Efron se proslavil jako basketbalová hvězda, která získá srdce nejkrásnější dívky na škole v kasovním trháku Muzikál ze střední. To byl pro něj šok, jak sám říká, na škole ve sportu nikdy nepatřil k nejlepším, spíš byl takové trdlo, nešika.


Ani v divokých snech

„Nikdy, ani v těch nejšílenějších snech jsem si něco takového nedokázal představit,“ řekl jednadvacetiletý herec agentuře Reuters. „Chodil jsem normálně do školy, hraní pro mě bylo jen koníčkem, až do konce studií.“

 

Jakmile jednou otevřel dveře továrny na sny, Hollywoodu, už nebylo cesty zpět. Jeho kariéra i popularita strmě rostly. Televizní série studia Disney byla natolik populární, že mezi mladými děvčaty způsobila šílenství podobné někdejší Beatlemánii. Navíc do kin přichází třetí Muzikál ze střední s podtitulem Maturitní ročník.

 

Jeho životní příběh, kterak se z obyčejného teenagera stala hvězda, jen posiluje jeho image lamače dívčích srdcí. Vedle popularity i slušného obohacení bankovního účtu přineslo Efronovi natáčení i lásku. Stýká se s Vanessou Hudgens, která hraje jeho přítelkyni i na plátně.

 
Vše začalo před dvěma lety

Muzikál ze střední začal jako televizní muzikál v roce 2006. Ale už tehdy zaujal milióny diváků na celém světě, proto přišla dvojka včetně koncertů, vyprodaných show i zábavných atrakcí v rámci Disneyho království, DVD s filmem se prodávala jako housky na krámě. Není divu, že tohle „oslíčku, otřes se“ pokračuje tentokrát filmovou podívanou.

 

Nový snímek je opravdu v duchu podtitulu Maturitní ročník. Hlavní postavy Troy a Gabriela jsou v posledním ročníku střední školy a blíží se závěrečný ples. Zatímco ve filmu je samozřejmě vše úžasné, Zac Efron vzpomíná na svůj maturiťák trochu jinak.

 

„Kluci to cítí spíš jako povinnost, velká chvíle je to hlavně pro holky. Tak to zkusíte, snažíte se, aby si to vážně užily, aby to bylo dobré rande. Jenže, musel jsem si půjčit oblek a znáte to, půjčené nikdy dobře nesedí,“ zavzpomínal.

 
"To nejlepší? Snad přede mnou"

Efron věří, že to nejlepší v jeho herecké kariéře ho ještě čeká. Rozlučka s postavou Troye má být jen dobrým startem.

 

Na uvedení čekají dva jeho snímky, romantická rodinná komedie „17 Again“, ta je o chlapíkovi, který se chce znovu vrátit na střední (jak příznačné), a „Me and Orson Welles“, v níž hraje mladíka z třicátých let minulého století toužícího uspět na Broadwayi.

 

„Snažím se stále se někam sunout, učím se, stále toho ještě o herectví nevím. Obdivuji herce, jako jsou DiCaprio či Depp, že se stále dokáží vyvíjet. Zatím to ale neberu úplně navážno, chci se hlavně bavit. Vždyť je to zábava,“ doplnil stále plachý Efron.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 607