Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Anne Celeste Heche / foto: Shutterstock

Šílené dětství hvězd. Přesto se proslavily

Všechno jde, když se chce. Důkazem pravdivosti tohoto rčení jsou životy některých celebrit, které se dokázaly proslavit zpěvem či svým hereckým uměním i přes to, že neměly vůbec jednoduchý start do života.

Anne Celeste Heche
Heche alias Marin, kterou známe ze seriálu Muži na stromech, se narodila v květnu roku 1969 v americkém Ohiu baptistům Nancy a Donaldovi Hecheovým. Otec ji v dětství sexuálně zneužíval, nakazil ji pohlavní chorobou, pak se přiznal, že je na kluky a nakonec zemřel na AIDS.

Po otcově smrti matka s dětmi cestovala z místa na místo, od jedné farnosti ke druhé. Peněz měli minimum, a tak se rodině Anne snažila pomoci tím, že si přivydělávala zpíváním v různých revue.

Annin bratr se zabil při autonehodě, dvě sestry ze tří také zemřely. Sečteno, podtrženo, tohle nebyl zrovna fajnový start do života. Ona ale byla silná, šla dál a nakonec se stala slavnou herečkou. Její první filmy byly Krycí jméno Donnie Brasco, Sopka, Vrtěti psem, Šest dní a sedm nocí nebo remake Psycho.

magazin.cz

Jizvy zůstaly
Se svou sexualitou ale měla problémy. Hledala se dlouhá léta. Nejprve chodila s chlapem - hereckým kolegou Stevem Martinem. Jenže se rozešli a na premiéru filmu Sopka dorazila Anne ruku v ruce s herečkou Ellen DeGeneres.

„Myslím, že se tím změnil pohled lidí na mě. Dosud jsem hrála pouze role blonďatých naivek, teď mám šanci se z této škatulky vymanit. To je moje odměna za pravdu,“ nechala se slyšet po premiéře.

Modlitby nezabraly
Na mnoho let se z nich stala nejslavnější lesbická dvojice Hollywoodu. Ke změně sexuální orientace z homo- na hetero- Anne Heche nepomohly ani modlitby, kterými se ji její matka snažila „vyléčit“, jak tomu ona říkala.

Slavné lesby se chtěly vzít, jenže žily ve Vermontu a tam se registrovaná partnerství neuzavírala. Kdyby ano, možná to všechno mohlo dopadnout jinak. V roce 2000 se s Ellen rozešly a Heche se zas dala na kluky, konkrétně na kameramana Colemana Laffoona. Vzali se a zplodili syna.

Matka Anne Heche sice tvrdila, že její dceru vyléčily ty modlitby, ale to Anne ostře vyvrátila na svých webovkách: „Ten nesmysl o modlitbách mé matky mě rozčiluje. Nikdy neuznala můj vztah k Ellen a její nenávist k našemu svazku byl jedním z důvodů, proč jsem s matkou přestala komunikovat. Naprosto nesouhlasím s tím, co moje matka a její skupina neakceptujících a nenávistných kazatelů dělá. Nevěřím, že vymývání mozků vyléčí homosexualitu. Věřím tomu, že by lidé měli milovat toho, koho milovat chtějí.“

Jenže ani vztah s Lafoonem nevydržel věčně. Loni se rozvedli a důvodem nebyla ani žena, ani modlitby, ale herecký kolega James Tupper, který se tedy stal milencem Anne nejen v seriálu Muži na stromech coby Jack, ale i ve skutečnosti.

Pierce Brendan Brosnan
Pierce se narodil v květnu 1953 v Irsku. O jeho těžkém dětství už snad ví celý svět. Každý někdy četl o necitlivém otci, který svou rodinu opustil už rok po narození syna, o matce, která se od dítěte odstěhovala do Londýna, o prarodičích, kteří se o malého Pierce starali, ale záhy zemřeli, o kamarádce Piercovy matky, která se o něj léta starala.

magazin.cz

Ne každý už ale ví, že budoucí neohrožený agent 007 chodil do církevní školy, kde prý dostával pořádně do těla od mnichů, kteří ho vyučovali. Až v 11 letech přišlo vysvobození, Pierce si k sobě konečně vzala jeho vlastní matka. Odstěhoval se za ní do Londýna v den, kdy zemřel spisovatel Ian Fleming - autor nesmrtelných bondovek.

Bond mu byl předurčen
Tuhle a další náhody, které Brosnana už od dětství spojovaly s Jamesem Bondem, už ale opět zná každý. První film, na který Pierce jako kluk vyrazil do kina? Goldfinger. V čem shodou okolností hrála jeho první manželka herečka Cassandra Harris? Samozřejmě, Bond-girl v bondovce Jen pro tvé oči.

James Bond byl zkrátka jeho osudem. Poprvé si ho zahrál v roce 1995 ve Zlatém oku. To už měl po boku novou ženu - novinářku Keely Shaye Smith. Ta předchozí mu zemřela na rakovinu.

Za roli britského agenta dostal tenhle Ir dokonce i Řád Jejího Veličenstva, který uděluje britská Královna ne-Bbritům nebývale propagujícím Británii. Stal se nejlehčím i nejtěžším Bondem historie. Ve Zlatém oku totiž při své výšce 197 cm vážil jen 74 kilogramů a v Dnes neumírej už to bylo 95 kilogramů.

Více ani méně žádný jiný představitel dvojité sedmičky do té doby nevážil. K výčtu nej můžeme přidat ještě vítězství v anketě časopisu People o nejvíc sexy muže planety z roku 2001. Po těžkém začátku vzlétl tenhle mužský až ke hvězdným výšinám.

AXL - William Bruce Rose
Axl Rose – frontman kapely Guns N' Roses - se narodil v únoru roku 1962 v americké Indianě. Kromě toho, že má podobně jako Anne Heche či Pierce Brosnan 3 jména, měl s nimi společné i nezáviděníhodně šílené dětství.

magazin.cz

I jeho rodiče byli náboženští fanatici, vlastní otec ho podobně jako ten od Anne Heche pohlavně zneužíval. Pak od rodiny odešel, matka se znovu vdala a otčím kluka týral pro změnu psychicky. Z Axla byl dokonalý výrostek.

Časopisu Rolling Stones se před mnoha lety svěřil s tím, že během dětství bral sexualitu i ženy jako zlo, vídal otčíma, jak fyzicky týrá jeho matku a myslel si, že je to normální. Není divu, že má celoživotně problémy s násilím, drogami a policií.

Vedle toho se ale stihl stát celosvětově známým zpěvákem a založil úspěšnou kapelu Guns N' Roses. Vzpomínky na své šílené dětství si vybíjí na jevišti během svých koncertů, na pódiu doslova běsní, ale fanoušci to milují.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 161