Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lucie Bílá / foto: Korzo

Kdo letos vyhraje Českého slavíka?

Anketa o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku a skupinu Český slavík se ocitla v polovině doby, kdy mohou zájemci hlasovat pro svého největšího oblíbence. Pořadatelé zveřejnili jména, která mají šanci na umístění.

Takže se na ten seznam slávy podívejme, je to opravdu pestrá směska.

V kategorii zpěváků tu máme Dana Bártu, Petra Bendeho, Petra Muka, Daniela Landu, Petra Koláře, Richarda Krajča, Josefa Vojtka, Kamila Střihavku, Jaromíra Nohavicu a vítěze Karla Gotta.

Spekulovat se dá pouze o druhém a dalších místech, které pravděpodobně obsadí kožený romantik Kolář, případně "národní buditel" Landa. Ten prvně jmenovaný alespoň zvládne intonovat.

Zvítězí Bílá
Pokud jde o zpěvačky, zuby na vítězství si brousí Monika Absolonová, Anna K., Iveta Bartošová, Lenka Dusilová, Ewa Farna, Aneta Langerová, Helena Vondráčková, Lucie Vondráčková a Helena Zeťová. Není jim to ale nic platné, neboť zvítězí dušička národa Lucie Bílá, které všichni drží palečky, protože se rozešla s Vašíkem a teď je mocinky smutná...

Pak tu máme kapely, což je obdobná legrace. Čechomor, Argema, Divokej Bill, Olympic, Chinaski, Gipsy.cz, Kabát, Kryštof, Support Lesbiens a Tři sestry. Zde těžko tipovat jasného favorita, ale vzhledem k nedávném tragédii v řadách Chinaski se dá předpokládat, že fandové podpoří. Anebo všechny konkurenty opět zválcují nesestřelitelní Kabáti?

Do konce měsíce
Hlasovat lze do 30. listopadu a slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 13. prosince v Praze ve Státní opeře. Moderovat tentokrát nebude Leoš Mareš, ale dvojka Miloš Pokorný a Roman Ondráček, tedy Pokondři.

Jen tak pro zajímavost, v loňském roce si ceny odnesli Karel Gott, Kabát a Lucie Bílá, která se s počtem 55 463 hlasů stala absolutním vítězem ankety.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 128