Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Temný rytíř / foto: Shutterstock

Batman žaluje režiséra filmu Temný rytíř

Z poněkud nečekaného směru přišly k režisérovi a producentům Temného rytíře současné trable.

Režisér letošního filmového hitu číslo jedna Christopher Nolan byl prý zažalován starostou městečka v jihovýchodním Turecku Huseyinem Kalkanem. Proč? Městečko, se jmenuje stejně jako hrdina filmu – Batman. Spolu s Nolanem měla přistát žaloba i na stole producenta filmu, studia Warner Bros. Informoval o tom Variety.

Nezeptali se nás
Starosta své kroky vysvětluje slovy: „Na světě existuje jediný Batman. Američtí producenti použili jméno města bez povolení, aniž by nás jakkoli informovali.“

Nikdo z města už ale není schopen vysvětlit, proč žaloba přichází tak pozdě. Postava Batmana se poprvé objevila v komiksu Detective Comics č. 27 vydavatelství DC. Televizní seriál Batman se začal vysílat v roce 1966 a první velký filmový návrat opláštěného hrdiny pro studio Warner Bros spáchal Tim Burton v roce 1989.

Možná fakt, že Temný rytíř již vydělal více než 1 miliardu dolarů, vyprovokoval k akci ctihodné občany turecké vísky.

Filmaři mohou i za vraždy?
Starosta je připraven hodit na Nolana a studio, kteří vlastní práva na postavu Batmana, i vinu za nevyřešené vraždy a vysoký podíl ženských sebevražd a psychologický dopad, který má film na obyvatele města.

Přední občan města Batman dokonce prohlásil, že když se v zahraničí pokoušel zaregistrovat svou firmu, házeli mu tamní úřady klacky pod nohy.

Starosta, který pracuje na sběru důkazů pro soud, chce dokázat, že město tu bylo dřív, než duchovní otec Batmana Bob Kane přišel se svou postavou.

Warneři vydali prohlášení, ve kterém tvrdí, že sice o této akci vědí z médií, ale žádnou oficiální žalobu ještě nedostali.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95