Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: Shutterstock

Michael Jackson se vzdal Neverlandu

Svět už nebude jako dřív, Michael Jackson přišel o svůj pohádkový ranč, kde byly vítány všechny děti světa a který sám charakterizoval jako bránu do země Oz.

Jacko si ranč vybudoval v roce 1988, kdy mu ještě svět ležel u nohou. Koncipoval ho jako nekonečnou zábavnou říši, nad níž slunce nezapadá. Jméno si vybral z knížky o Petru Panovi – Neverland byl název ostrova, na němž děti nikdy nedospějí.

Pohádkový park chátral
Park byl plný houpaček, prolézaček, kolotočů a dalších atrakcí. Děti se zde mohly volně pohybovat, mlsat zmrzlinu, popcorn a další lahůdky. A hlavně tam mohly přespat, bylo-li jim libo, což se ale později ukázalo jako osudná chyba.

Jackson se v Neverlandu nezdržoval od roku 2005, poté, co byl obviněn ze sexuálního zneužívání. Od té doby ranč chátral. Navzdory informacím, že se král popu svého vysněného Neverlandu nikdy nevzdá, se nyní objevila zpráva, že zpěvák převedl vlastnická práva na společnost Sycamore Valley Ranch.

Už před časem se Neverland objevil v seznamu nemovitostí, které půjdou do dražby. Michael Jackson se totiž velmi nestřídmě zadlužil – půjčka cca 25 miliónů dolarů – kterou vzhledem ke skomírající hudební kariéře nebyl schopen splácet. Dluhy nyní převzal nový majitel Neverlandu.

Vrátí se vůbec?
Kdo ví, zda se božskému Michaelovi někdy v budoucnu podaří své dětské sídlo získat zpět. Pracuje prý pilně na comebackové desce, která údajně bude lepší než Thriller, jeho nejúspěšnější a rovněž nejlepší album, krom toho také nejprodávanější deska všech dob.

Jenže moc dobře víme, jak podobná velkohubá prohlášení dopadají. Michael Jackson ztrátou Neverlandu přišel o další ze svých hudebních jistot a vypadá to, že se jedna svého času nedotknutelná hudební veličina řítí nezadržitelně do hlubin zapomnění, v lepším případě nostalgických vzpomínek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 168