Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jim Carrey v nové roli / foto: Walt Disney

Tohle je Jim Carrey. K nepoznání!

Jim Carrey má novou roli a maskéři ho změnili k nepoznání.

Herec Jim Carrey je k nepoznání, transformoval se do postavy jménem Ebenezer Scrooge vystupující v nové verzi klasické Dickensovské pohádky Vánoční koleda (Christmas Carol).

Neobyčejný vzhled tohoto pětačtyřicátníka je ten tam. Tedy vlastně neobyčejný je stále, ale nedá se říct, že by byl ještě fešák. Teď má tvář plnou vředů a puchýřů, jeho hladká pleť zmizela pod maskou starého nechutného dědka.

Tuhle roli mu napsal na tělo režisér Robert Zemeckis. „Přinese do toho svůj nezaměnitelný smysl pro humor,“ řekl listu The Sun jistý zdroj.

magazin.cz

Nestárnoucí vánoční příběh
Charles Dickens napsal příběh o naději a moci ducha. Vše se odehrává v roce 1840 v Londýně. Nevrlý, starý obchodník Ebenezer Scrooge, kterého bude hrát právě Carrey, miluje jen peníze. Jsou Vánoce a právě mu zemřel podobně lakotný kolega Jacob Marley.

Po smrti se mu začne zjevovat jeho duch a bude Scrooge strašit pochmurnými vizemi budoucnosti, která na lakotného vydřiducha čeká. Bude ještě čas na to se změnit?

Tenhle příběh už byl zfilmován mnohokrát nejen pro televizi, ale i pro kina. Třeba ve filmové verzi z roku 1938 si Scrooge zahrál Reginald Owen, o třináct let později to byl Alastair Sim.

Kdo další si vedle Carreyho zahraje?

Novou verzi Vánoční koledy produkuje Disney, a to ve 3D. Herec Bob Hoskins si zahraje starého Scroogeova šéfa pana Fezziwiga. Hoskins řekl, že celý film se bude točit stejnou technologií, jakou Zemeckis použil už pro svůj film Polar Express.

Hoskins dodal: “Stojíte v krabici ve srandovním kostýmu a krabice zpracovává každý váš pohyb. Ptáte se, jestli do toho jdu znovu? Samozřejmě, že ano.“

Vedle Carreyho a Hoskinse tu budou hrát Gary Olejan, Colin Firth, Robin Wright Penn, Sammi Hanratty, Paul Blackthorne, Molly C. Quinn, Ron Bottitta, Daryl Sabara, Raymond Ochoa, Ryan Ochoa či Cary Elwes.

Carrey není lakomec
Ve skutečném životě ale Carrey žádný lakomec není. Své přítelkyni, herečce Jenny McCarthy, třeba věnoval 50 miliónů dolarů. Prý díky ní zase žije. Připisuje se jí jeho zdravější vzhled a šťastnější výraz. Která by to pro něj za ty peníze neudělala?

Za darované peníze si ale McCarthy nenakoupila ani šperky, ani hadříky. Použila je na léčbu svého nemocného syna, kterého měla z předešlého vztahu.

Jejich společný přítel řekl: “Carrey a McCarthy mají hodně podobný smysl pro humor, ani jeden z nich se nebojí dělat si ze sebe legraci třeba i na veřejnosti. Je jim jedno, co si o nich lidi kolem myslí.“

Sama Jenny o svém příteli řekla: "Miluju ho za to, že dokáže dávat tak neuvěřitelné množství lásky, je schopný milovat tak jako nikdo jiný a troufne si klidně do věcí, od kterých by každý jiný dal ruce pryč.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 256