Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Juraj Jakubisko se ženou Deanou / foto: Korzo

Jakubisko chystá další velkofilm

Zatímco poslední film Bathory známého režiséra Juraje Jakubiska sbírá úspěchy po celém světě, jeho tvůrce už pracuje na plné obrátky - sbírá podklady pro další historické dílo.

V současné době pátrá v archivech, tráví desítky hodin v knihovnách a na konzultacích s historiky. Režisérova manželka, herečka Deana Jakubisková prozradila, že v roce 2010 začne Jakubisko natáčet další velkofilm, tentokrát o Velkomoravské říši.

 

"Děj filmu bude zasazen do období 9. - 10. století. Jeho pojetí bude zcela odlišné od Bathory, ani okrajově se mu nebude podobat. To je zatím vše, co mohu o připravovaném filmu prozradit. Nyní manžel pracuje na scénáři. To je velmi obtížný a zdlouhavý proces," svěřila se Deana Jakubisková.


"Jeho scénáře mají nejdříve podobu literární novely a teprve potom je přepíše do klasické podoby. Trvá to velmi dlouho, přibližně rok a půl. Film o Velké Moravě začneme natáčet v polovině roku 2010," dodala.

 
  • Jak jsme viděli poslední Jakubiskův film, o tom si můžete přečíst ZDE
 

Bathory na cestách
O novém projektu začal Jakubisko uvažovat už před několika lety. Nyní má dostatek času na jeho přípravu. Prý půjde o originální zážitek. "Velkomoravská říše se nebude podobat ani jednomu z jeho předchozích filmů. Točí nadčasové věci a i po třiceti letech je jeho tvorba stále aktuální," zdůraznila Deana.

Poslední film režiséra Jakubiska Bathory zamíří letos do dalších zemí. V létě se premiérově objeví v maďarských a ruských kinech. Do konce roku bude představen divákům v asijských zemích. Těšit se něj mohou i filmoví příznivci v Kanadě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56