Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Maxim Turbulenc při koncertu / foto: Maxim Turbulenc

Maxim Turbulenc slaví 15 let

Těžkotonážní kapela Maxim Turbulenc oslaví patnáctileté výročí ve velkém stylu. Na dvou párty v Lucerně to roztočí 21. a 22. března vždy od 19 hodin.

Spolu s populárními „Maxíky“ oslaví patnáctku na pražské AntiEthanol Megapárty také další účinkující známých a slavných jmen. Chybět nebude Michal David, vystoupí také Iveta Bartošová či Sagvan Tofi.

 

Večer, který budou uvádět Jan Čenský se Zdeňkem Mahdalem, okoření také bubeníci Bora-Bora a Marimba Club nebo taneční skupina Silueta Fresh.

 

Dorazí také svérázný a nesmělý vypravěč historek a vtipů Milan Pitkin, jemuž bude asistovat i Zdeněk Srstka. Tím ale seznam účinkující zdaleka nekončí, jsou na něm ještě Jarda Hypochondr, Milan Schelinger a řada dalších.

magazin.cz

 
Těžkotonážní úspěch

Maxim Turbulenc vtrhli na českou hudební scénu v roce 1994, skupinu založili Pavel Vohnout, řečený Kyklop, a jeho dva spolužáci ze základky Dan Vali a Petr Panocha, zvaný Pancha. Všechno pořádní chlapi. V roce 1995 vydali pilotní singl, cover verzi hitu Michala Tučného „Báječnej chlap“ a v témže roce vypustili do světa první autorskou desku.

 

Za patnáct let fungování prodala kapela celkem půl miliónu nosičů, vydala 11 alb a natočila 15 videoklipů. Řádila i v tuzemských hudebních anketách, ve Zlatém slavíkovi byla čtyřikrát v Top 10 a dvakrát byla nominována i na Anděly. V roce 2005 se pak lehce pozměnilo její složení, odešel Panoha a přišel 203centimetrový Petr Novák, přezdívaný Ajfel.

 

AntiEthanol Megapárty, 15 let Maxim Turbulenc

21.3.2009, 19:00 Velký sál Paláce Lucerna

22.3.2009, 19:00 Velký sál Paláce Lucerna
Cena vstupenky 499 Kč, předprodej Ticketpro.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 59