Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Harry Potter a Princ dvojí krve / foto: Shutterstock

Nový Harry Potter. Prý velký průšvih!

Taky se už nemůžete dočkat nového dílu filmové ságy natočené podle románů J. K. Rowlingové o Harrym Poterrovi, který má v podtitulu Princ dvojí krve? Pak vás bude zajímat, jak reagovalo obecenstvo zkušební projekce.

Fandové nejznámějšího čarodějnického učně, kteří měli to štěstí, že se dostali do zkušebního publika předpremiérového promítání chystaného filmu, po jeho shlédnutí mluvili o „totálním zklamání“. Jak informoval The Sun Yatesův film sklidil velmi vlažné ohlasy.

Ctitelé J. K. Rowlingové svorně tvrdí, že šestý film ságy obsahuje zbytečné scény a naopak v něm chybí mnoho zásadních postav a důležitých linií příběhu.

Samá láska. Pro pláč
Jeden nadšenec, který viděl zkušební projekci ve Spojených státech, řekl, že kdokoli, kdo četl knihu, musí být filmem určitě zklamán.

Jiný se zase nechal slyšet: „Ve filmu dominují romantické linie – Ron s Levandulí, Ginny s Deanem Thomasem, Hermionina rostoucí láska k Ronovi, Ronovo lektvarem způsobené milostné poblouznění Romildě Vaneové a pochopitelně Harry a Ginny.“ Takže film jako celek působí spíše ubrečeně než napínavě.

Ani další z diváků nedává šestému dílu naděje: „Poslední třetina filmu je tak neuvěřitelně špatně udělaná, smrt jedné z hlavních postav vypadá spíš jako nešťastná náhoda než překvapivá tragédie.“ Je-li to pravda, není divu, že někteří diváci stěží drželi vztek na uzdě.

Vzpomínky zůstaly jen dvě
V šesté knize připravuje Brumbál Harryho na souboj s Voldemortem. Pomocí vzpomínek z myslánky čaroděj seznamuje Harryho s životními osudy Voldemortova života, tak jak jich byl svědkem. Vzpomínky, které tvoří jednu z hlavních páteří knihy, filmaři zredukovali pouze na dvě.

Do premiéry zbývá ještě několik měsíců, u nás Harry Potter a Princ dvojí krve vstoupí do kin 16. července, ve Spojených státech o den později. Pokud jsou výtky zkušebního publika oprávněné, můžeme jen doufat, že si je režisér David Yates vezme k srdci a na závěrečné podobě filmu ještě zapracuje.

Trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 343