Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hrdinové / foto: NBC

Zachrání se Hrdinové v nové sérii?

Populární seriál o superhrdinech třetí řadou neskončí, svět potřebuje ochranu i ve čtvrté řadě.

Svého času byli Hrdinové zjevením mezi seriály nové vlny. Lidé po celém světě začali objevovat superschopnosti a v pozadí bylo cítit něco epického.

Už před nimi tu byly série Ztraceni nebo Battlestar Galactica, které diváky taktéž lákaly košatou mytologií a záhadami na každém rohu. Hrdinové ale zabodovali především zpracováním přitažlivého tématu – superhrdinové se v seriálu dosud neobjevili (výpotky typu Mutant X jsou raději uschované v hodně zaprášených složkách paměti).

magazin.cz

Heroes, jak zní originální název, měli všechno. Nápad, potenciál, sympatické postavy (Hiro měl náběh k nesmrtelnosti). S nominacemi na Emmy a Zlaté glóby si nemohli stěžovat na nepřízeň kritiky. Také divácky byli velice úspěšní, první série měla průměrnou sledovanost 14, 3 miliónů diváků, druhá se i přes useknutí způsobené scénáristickou stávkou udržela nad 13 milióny.

Kam dál?
V průběhu seriálu se ovšem ukázalo, že tvůrce Tim Kring a jeho parta pořádně nevědí, kam dějovou linku stočit, jak postavy uchopit, jak si poradit s cestováním v čase…

Epické hrozby se proměnily v rozmělněnou kaši a mnoho diváků se přistihlo, že už je další věštecké obrazy zkázy vlastně vůbec nezajímají. Sledovanost šla dolů, kritici zahořkli, a kdyby fanoušci na internetu měli také superschopnosti, dštili by síru na scénáristy v NBC.

magazin.cz

Mají na to počtvrté?
Přestože se jednu dobu mluvilo dokonce o potupném restartu, NBC dalo Hrdinům poslední šanci a schválilo čtvrtou řadu o 18-20 epizodách.

V ústředí domovské stanice se šeptá o tom, že by Kring měl vymyslet pořádnou nosnou zápletku. Ta by příběh dovedla až do finále a umožnila zveřejnit datum úplně poslední epizody, stejně jako se to povedlo týmům Ztracených trosečníků a vesmírné lodi Battlestar Galactica.

Peterovi, Nathanovi, Claire, Sylarovi, Hirovi a dalším držíme pěsti, aby ještě našli supersílu předvést něco nového.

Reprízu první sezóny uvede televizní stanice Prima COOL a poté budou následovat premiérové díly.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 48