Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sedm životů, / foto: Falcon

Pohublý a nudný Will Smith

Film Sedm životů v produkci Willa Smithe a pod taktovkou režiséra Gabriele Muccina (Štěstí na dosah) se dramaticky vleče.

Na začátku vidíte Willa Smithe, jak si volá záchranku. Střih. Příběh se přesune o několik měsíců dopředu a vy sledujete zničeného Bena Thomase (Will Smith), který volá různým lidem, chodí na různá místa a vyhledává nešťastné a ohrožené jedince.

Podle jakého klíče? Proč? To vám začne docházet až v průběhu, kdy vidíte náznaky, toho, co se vlastně stalo a proč ten ustaraný a konstantně ztrápený pohled hlavního hrdiny.

magazin.cz

Dobrý, ale nudný
V dramatu se vedle Smithe objeví i krásná Rosario Dawson, se kterou hrál Smith milostnou dvojici už v Mužích v černém II, nebo Woody Harrelson (Lid vs. Larry Flint).

Výkon mého oblíbeného herce Willa Smithe vás na začátku překvapí svou pravdivostí, ale když už se tak tváří 2 hodiny, začne vás nudit, budete se cítit citově vydíraní, nedostanete odpovědi na své banální otázky, během filmu možná pochopíte, ale ne dost.

Je snad lososové tričko dostatečným signálem, že teď se odehrává scéna, kterou jste viděli na začátku? Možná si toho totiž v té dlouhé změti nešťastných pohledů ani nevšimnete.

magazin.cz

Smutek, ale ne z filmu
Režisérovi se určitě povedlo obsazení, milostný vztah obou hlavních hrdinů je ztvárněn na jedničku, film si ale hraje na něco, čím skutečně není.

Teoreticky byste měli odcházet z kina s pocitem sklíčenosti a soucitu. Očištěni tímto „srdceryvným“ příběhem však nebudete.

Možná spíše zklamáni tím, že sympaťák, dobrý komediální a akční herec, otec tří dětí a dobrý manžel jedné čokoládové krásky křečovitě touží hrát charakterní role a bohužel sklouzává ke kýčovitému patosu.

magazin.cz


Sedm životů, Seven Pounds, USA 2008, 123 min., české titulky, režie: Gabriele Muccino, hrají: Will Smith, Rosario Dawsonová, Woody Harrelson, Barry Pepper...


Hodnocení: 5/10
V kinech od 12.3. 2009

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 364