Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Black Lace: Agadoo / foto: Shutterstock

Nejblbější píseň všech dob je zpět!

Nejen hudebními klenoty živ je člověk, občas je dobrý střet s pořádnou šmírou, aby mozek nezdegeneroval a dokázal znovu ocenit kvalitu.

Máte jedinečnou příležitost, na singlu znovu vyšla údajně nejhorší britská skladba Agadoo dvojice Black Lace. Dočkala se nové verze u příležitost 25 let od svého vzniku.

Tu píseň určitě znáte, jestli vám nic neříká originál, stačí dodat dvě věci: František Ringo Čech a Já už jdu. Ano, tohle. Pokud máte chuť odrovnat si na celý zbytek dne mozkové buňky, podívejte se rozkošně dementní klip, který celou hovadnost posouvá ještě o kus dál.

Agadoo vs. Mašinka
Tým britských odborníků označil v roce 2003 tuhle věc jako skvostně úděsnou a prohlásil, že jde o nejhorší skladbu v dějinách země.

„Znělo to jako školní diskotéka, na kterou jste byli nucení jít, jako pochodující tanec starších příbuzných na svatební párty. Jako největší klišé, které jste kdy slyšeli,“ shodli se odborníci v časopise Q. Mimochodem, pořád lepší Agadoo než Jede jede mašinka, což je asi nejdebilnější česká píseň, podotýkám já.

Dvojici Black Lace tvořili Alan Barton a Colin Routh. Album Party Party z roku 1984 s inkriminovanou písní se prodávalo velmi dobře – ostatně jako každý šmejd – za pět týdnů od vydání šlo přes pulty 650 000 kusů.

V roce 1986 odešel Barton do další úžasné kapely Smokie a v roce 1995 zahynul při autonehodě. Parťák Routh údajně dosud objíždí turistická střediska s programem Black Lace Show (raději si ani nepředstavovat) a novou verzi Agadoo povil s muzikantem Denem Michaelem. Co myslíte, stane se z ní taky takový hit?

A jak na to odpoví František Ringo Čech? Nebo snad Eva s Vaškem?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 772