Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Depeche Mode / foto: Shutterstock

Depešák Martin Gore začal abstinovat

A hudba Depeche Mode tím pádem zhoustla a potemněla. Paradox? Možná, ale třeba jen zdánlivý, každopádně skladatelská duše DM tvrdí, že nikdy neprožíval kreativnější období.

Jistě, mohou to být jen reklamní plky, pravda se ukáže až bude k mání kompletní nové album Sounds Of The Universe, které sice už nějaký ten den koluje po netu, ale jde o nehotovou verzi v nepříliš dobré zvukové kvalitě. Poslechu CD se nemůže vyrovnat.

O tom, že jde o napjatě očekávanou nahrávku ani není nutné psát, to se rozumí samo sebou. Každopádně dle prvních reakcí jde o nejchmurnější album od dob The Songs Of Faith And Devotion a to přitom předposlední Playing The Angel rovněž nebyla žádná selanka.

Depeche Mode si samozřejmě výsledek velice pochvalují a Martin Gore si pochvaluje hlavně skutečnost, že během prací na desce přestal pít.

Je nový, lepší
„Udělalo to ze mě nového člověka, mnohem pilnějšího. Předtím jsem nasával docela zdatně a neměl jsem tudíž čas na psaní nových skladeb, ale teď jsem jich ze sebe vychrlil mraky. Nacházím se možná ve vůbec nejplodnějším období kapely.“

Zpěvák David Gahan na adresu nové desky prohlásil, že nejde o posluchačsky vstřícnou desku, ale byla velmi zábavné ji točit. „Martin byl úžasný, přestal s pařbami a vrhl se do práce. Dlouho jsem ho neviděl takhle dřít.“

Nové hračky
A na čem si Gore ulítnul, když praštil s pochlastáváním? Na nakupování analogových syntezátorů na eBay. „No jo, on prostě potřebuje nějakou závislost,“ poznamenal třetí do party Andrew Fletcher řečený Fletch.

Zvuky Goreových nových hraček se na desce samosebou objeví. Takže co si přát víc? Aby Martinovi vydržela abstinence, aby Gahan zase nespadl do fetu a aby Fletch měl pořád ten sarkasticky pronikavý kukuč bývalého pojišťováka. A Depeche Mode forever :))).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25