Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Báječný svět shopaholiků / foto: Falcon

Noví úchyláci: shopaholici

Být nemocná nakupováním kabelek Vuittonek a bot Gucci, to by bylo něco! Film Báječný svět shopaholiků vás však vyvede z omylu.

Rebeka (Isla Fisher) žije v New Yorku a nakupování není její vášeň, ale závislost. Nemůže projít okolo výlohy, protože na ní lákavě promlouvají figuríny a svádějí ji k nákupu těch nejdražších značek. Rebeka žije v bytě se šťastně zadanou kamarádkou a má nějakou trapnou práci jako novinářka.

Jednoho dne však dostane lepší zaměstnání v časopise o financích, potká krásného chlapa a napíše kvalitní článek, za který ji oslavuje téměř celý svět.

O financích ví Rebeka hodně, především prostřednictvím prázdných kreditních karet,dluhů v podobě neodbytného chlápka, který je vymáhá a nezastaví se ani před televizním přenosem, a chudých rodičů z předměstí, kteří celý život šetřili, aby si pořídili karavan.

magazin.cz

Závislost jako každá jiná
Isla Fisher není klasickou kráskou hollywoodských trháků, ale jako herečka je charismatická, milá a určitě vás potěší.

Její šéf (Hugh Dancy) je velkorysý a fešný mládenec, na kterého je radost pohledět a který podlehne hned na začátku a způsobí si tak nejednu nepříjemnost. Možná vám ho bude líto, ale chce hezkou, chytrou a hodnou holku, tak musí překonat nějakou tu překážku.

Film navíc upozorňuje na jednu závislost, která je podobně nebezpečná jako alkoholismus nebo toxikomanie a může vás dostat na úplné dno bez možnosti návratu.

magazin.cz

Příjemné nepřekvapení
Romantická komedie Báječný svět shopaholiků dodržuje předepsanou šablonu, ale předtím, než všechno dobře dopadne a hlavní hrdinka se rozhodne jít na léčení, se dobře pobavíte i zasmějete.

Film má svou hloubku a zároveň je dostatečně povrchní tak, abychom si ho my holky s radostí zařadily do své videotéky.

magazin.cz

Báječný svět shopaholiků, Confessions of a Shopaholic, USA 2009, 104 min., české titulky, režie: P. J. Hogan, hrají: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, John Lithgow, Kristin Scott Thomas, Leslie Bibb, Fred Armisen...

Hodnocení: 7/10
V kinech od 16.dubna 2009

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 185