Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Válka nevěst / foto: Shutterstock

Rozmazlené nevěsty znechutí kino

Zhruba přes týden je v kinech film Válka nevěst režiséra Gary Winicka, který vrací romantickou komedii do pokleslých žánrů.

Kamarádky na život a na smrt Emma (Kate Hudson) a Liv (Anne Hathaway) spolu již od dětství sní o pořádné velkolepé svatbě. Vypadá to, že se nikdo nezamýšlí nad nehorázným rozpočtem, a tak, když jsou jednoho dne požádány o ruku svými příteli, pustí se do velkého plánování.

Svatba musí být v hotelu Plaza, bohužel slavná organizátorka jim ale zamluví stejné datum. A tehdy se rozjede opravdové peklo jak pro diváky, tak pro (ne)rozlučné kámošky.

magazin.cz

Hledá se vtip
Průběh děje, kdy vidíte šťastné Newyorčanky, které spolu kamarádí od dětství, rozdělí je konflikt a nakonec je zase propojí vzájemné přátelství, byl celkem předvídatelný, dalo se ale mezitím najít i nějaké vtipné téma, kterým se mohl film zabývat.

Jeho tvůrci nemuseli nutně udělat z celkem charakterních postav pomstychtivé pipiny, které spolu bojují přes své kadeřníky a „opalovače“ v soláriu.

magazin.cz

Nesympatické hrdinky
Kate Hudson působí od začátku nezajímavě, hraje prostě právnickou mrchu, která má jediné štěstí, že ji miluje jeden chlap a respektuje jí kamarádka z dětství, jinak by z ní byla už dávno mužatka. Herečka má pod svou dlouhou ofinou schovaný tak urputný a nepříjemný pohled, že se vám to za chvilku přestane líbit.

Anne Hathaway je pak stejně jako v Deníku princezny nebo ve filmu Ďábel nosí Pradu vystavena neúměrnému nátlaku, kvůli němuž se z kuňkající učitelky stane bojovnice za právo být jedinou nevěstou široko daleko.

magazin.cz


Utrpení a ne film

Romantické komedie jsou samozřejmě předvídatelný žánr, dá se v nich ale vymyslet něco, abyste k hrdinům cítili sympatie, bavili jste se jejich slovními vtipy, cítili náklonnost k některým postavám a mohli se hrdě hlásit k jejich pravidelným diváků.

Ano, všechno dobře skončí, ale to utrpení, kterému budete vystaveni, vám za ten happyend snad ani nestojí.

Válka nevěst, Bride Wars, USA 2009, 88 min., české titulky, režie: Gary Winick, hrají: Kate Hudsonová, Anne Hathawayová, Kristen Johnstonová, Bryan Greenberg, Candice Bergenová...

Hodnocení: 3/10
V kinech od 3.4. 2009

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 138