Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
The Avengers / foto: Shutterstock

Je to tady. Seznamte se s Avengers!

Nové postavy, noví herci, noví režiséři. Tady je všechno, co zatím víme. Slibované pokračování článku o chystaných projektech Marvelu.

Thor


Premiéra: 17. červen 2011
Bůh hromu a blesku ochraňuje Asgard i Zemi před svým ďábelským bratrem Lokim. V praxi to vypadá asi tak, že po všech hází obří kladivo. Činí tak coby alter ego doktora Donalda Blakea. Režíruje shakespearový Kenneth Branagh, podle prvních (nepotvrzených) zpráv bude hrát mytologického vlasáče Alexander Skarsgard (True Blood) a nepovedeného sourozence hezoun Josh Hartnett.

The First Avenger: Captain America

Premiéra: 22. červenec 2011

Základní pilíř týmu Avengers. Jeho superpřátelé mu neřeknou jinak než „Cap“. Za své schopnosti vděčí séru, které armáda vyrobila během druhé světové války, aby kdysi obyčejní chlapci jako právě Steve Rogers mohli bojovat se silami Osy.

Patriotistický projekt bude stát a padat s představitelem hlavní role. Média v minulosti stačila vyspekulovat Brada Pitta nebo Aarona Eckharta. Režíruje Joe Johnston, který má ve filmografii Jumanji, Jurský park III, ale i příjemné retro Rocketeer, kde se to nacisty jen hemží.

The Avengers


Premiéra: 4. květen 2012

Hulk nebo Captain America jsou sice borci, ale občas čelí obzvlášť hutné hrozbě. Nebo si prostě jen chtějí pokecat o životě a probrat nové trendy v zachraňování lidí. Odeberou se tak do sídla týmu Avengers, poručí si u sluhy Jarvise (umělá inteligence v Iron Manovi) kafe nebo něco tvrdšího a klábosí, dokud Zemi nehrozí mimozemská invaze.

Fanoušci by nejvíce uvítali, kdyby Avengers byli adaptací jejich drsnější verze s názvem Ultimates. Jsou tu zmiňovaní emzáci, Nick Fury s obličejem Samuela L. Jacksona je nehorázně cool a všeprostupující politika dodává světu superhrdinů komplexní rozměr.

Přímo autoři Mark Millar (Wanted) a Bryan Hitch tvořili Ultimates s heslem: „Takhle by vypadali Avengers, kdyby je natočil Michael Bay za 500 miliónů dolarů.“

Zároveň by se hladce vyřešil problém se Spider-Manem, který se kvůli právům nemůže ve filmech Marvelu objevit. V Ultimates vůbec nevystupuje, zato Thor je ožralý ekolog a Hulk chce sežrat Freddieho Prinze Jr.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66